ŽELI GA HSV

Lendrić - još jedan promašaj Hajdukove struke?

19.06.2011 u 10:10

Bionic
Reading

Za nadarenog Ivana Lendrića zainteresirao se njemački HSV, koji za najboljeg strijelca prošlogodišnjeg prvenstva Bosne i Hercegovine Hajduku nudi milijun eura odštete

U Hajduku nikako da shvate kako najveće vrijednosti krije njihov omladinski pogon, iz kojeg su u proteklim sezonama crpili igrače, čiji su im transferi donijeli pozamašne odštete. Kako razumjeti da društvo s Poljuda godinama rasipa novac dovodeći preskupa pojačanja sa strane te zanemaruje igrače iz vlastitog omladinskog pogona, kad su prodajom svojih klinaca Strinića, Gabrića, Kalinića zaradili 15-ak milijuna eura?

Čini se da bi se povijest mogla ponoviti i kad je u pitanju talentirani napadač Ivan Lendić, koji na Poljudu nije dobio priliku da se dokaže. Proslijeđen je na posudbu u Zrinjski iz Mostara, u čijim je redovima postao najbolji strijelac prošle sezone u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi.

Lendrić se sada opet vraća u Hajduk, s kojim ga ugovor veže do ljeta 2014. godine, te se pokušava nametnuti za mjesto u postavi. No čelnici HSV-a su uporni i nude Hajduku za njega milijun eura odštete.

Milijun eura odštete za klinca koji još nije ni zaigrao za prvu momčad Hajduka i nije loš posao, no kad se uzme u obzir da je jednak iznos ponuđen primjerice za stopera Juricu Buljata te da je Lendrić prvi topnik Premijer lige, i to u klubu u kojem se kalio i Luka Modrić, društvu s Poljuda bilo bi pametnije da ga ostavi u Hajduku, da se u konkurenciji Vukušića i Čopa izbori za mjesto u momčadi.

Napadački duet Vukušić – Lendrić zasigurno bi bio prava napast za protivničke obrane, ali i privlačan mamac za skaute bogatih europskih klubova.