HAJDUKOVA POSLA

Lima 'prošao', Vejić i Buljat u 'diviziji Marjan'

18.06.2011 u 18:28

Bionic
Reading

Predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš odlučio je da Hrvoje Vejić i Marijan Buljat više ne treniraju s prvom momčadi kluba jer nisu pristali na smanjenje ugovora. No, zato će Balakov imati novo lice u momčadi, a riječ je o mladom portugalskom reprezentativcu Rubenu Limi

Izgleda da je Hajduk riješio pitanje zadnje linije, jedino se još čeka odluka reprezentativca Josipa Šimunića, koji će se sljedećeg tjedna vratiti iz Australije. Ako se Šimunić raziđe s Hoffenheimom, onda je izgledno da će s Ljubom Miličevićem činiti stoperski par, a na bokovima će biti Brazilac i Portugalac.

Naime, James iz Zagreba već je nekoliko dana u Splitu i trebao bi potpisati ugovor, a na jučerašnjem treningu pojavio se Portugalac Ruben Lima. Mladi reprezentativac Portugala, 21-godišnji Lima, stigao je iz Beira Mara, a u Hajduk će doći bez odštete, odnosno njegov menadžer otkupio je ugovor od Beira Mara.

Dakle, u novoj zadnjoj liniji bijelih trebali bi biti James – Miličević – Šimunić – Lima, a na vratima bi, ne pronađe li uskoro angažman, trebao biti Stipe Pletikosa.

Stopera je sve manje u Poljudu. Jurica Buljat u ponedjeljak ide u Izrael jer ima zakazane liječničke preglede u Maccabiju iz Haife i ako sve bude u redu, potpisat će ugovor. A predsjednik kluba Hrvoje Maleš odlučio se na nepopularne mjere što se tiče Hrvoja Vejića i Marijana Buljata.

Nakon još jednog kruga razgovora njih dvojica nisu pristala na smanjenje ugovora i više neće trenirati s prvom momčadi. Slično poput Maleša prije godinu i pol dana ponio se bivši predsjednik Joško Svaguša. I tada su među 'trkačima' bili Buljat i Vejić. Ne treba zamjeriti što nisu prihvatili smanjenje. Vejić se već odrekao pola svog ugovora, igra posljednju sezonu u karijeri i zaista nema logike da prihvati smanjeni ugovor.

Baš kao i Marijan Buljat, koji ima još sezonu ugovora s Hajdukom, a nakon loma noge sasvim je upitno hoće li moći igrati na nekadašnjoj razini. Nema ni jednog razloga da njih dvojica prihvate Malešov ultimatum.