IDE U IZRAEL

Hajduk prihvatio milijun za Juricu Buljata

17.06.2011 u 20:05

Bionic
Reading

Na Bolu na Braču održana je sjednica Hajdukovog Nadzornog odbora, a ugostio ih je Jako Andabak u svom hotelu

Je li zbog vrućine ili želje da u miru porazgovaraju o budućim planovima čelnici Hajduka povukli su se na Brač gdje su održali sjednicu nadzornog odbora. Vijesti su curile na kapaljku, a najvažnija je kako je Jurica Buljat dobio zeleno svjetlo da u ponedjeljak otputuje u Izrael gdje će biti podvrgnut liječničkim pregledima. Ako sve prođe u redu, trebao bi potpisati ugovor s Maccabijem iz Haife.

Odšteta se procjenjuje na milijun eura, od čega klubu pripada 60 posto, a ostatak će zadržati Zadranin koji je na Poljudu proveo posljednjih šest godina i na Poljudu izborio status reprezentativca.

Novcem zarađenim od prodaje Buljata Hajduk će pokušati dovesti afričkog napadača Foxija iz Mađarske, premda je njegov transfer još uvijek na čekanju. Veliko je pitanje kako će se rasplesti pokušaj smanjenja ugovora osmorici najbolje plaćenih igrača. Za sada je pristao samo Krešo Ljubičić, a prvi pregovori s Vejićem, Andrićem, braćom Sharbini nisu urodili plodom.

Maleša ohrabruje podrška koju je dobio od NO-a i, ako je suditi po onome što se najavljuje, umjesto da odu s momčadi na Kupres Andrić, vejić, Sharbiniji… 'špartat' će trim stazom po Marjanu.

Hajduk je zaprijetio da neće voditi na pripreme igrače koji ne potpišu novi ugovor, no s obzirom na to koliko je novca uloženo u braću Sharbini oni će vrlo vjerojatno, ako ne pristanu na Hajdukove uvjete, dobiti odriješene ruke da uz odgovarajuću odštetu pronađu put u inozemstvo.