OPET MAMIĆ NA POTEZU

ZZD: Razgovor može, ali Zakon se mora poštovati

17.06.2011 u 14:23

Bionic
Reading

Građanska inicijativa oglasila u povodu pozivanja izvršnog predsjednika GNK Dinamo Zdravka Mamića na dijalog i suradnju

Priopćenje inicijative donosimo u cijelosti:

'Poštovani, na nedavno održanoj konferenciji za novinare, izvršni predsjednik NK Dinamo Zdravko Mamić poslao je poruku svim navijačima, udrugama i inicijativama s pozivom na dijalog i suradnju. Kako osjećamo moralnu odgovornost prema široj javnosti i ljudima u čije ime nastupamo želja nam je uputiti odgovor.

Potpuno je jasno na koje se navijačke udruge i inicijative ovaj poziv odnosi, a svi kasniji pokušaji osnivanja novih udruga navijača Dinama imali su jedino za cilj unijeti razdor među navijače Dinama prema starom receptu 'zavadi pa vladaj'. Ako su u upravi našeg kluba zaista odlučili razgovarati s navijačima, onda se dobro znaju adrese na koje se trebaju obratiti i stoga nikakvi razgovori na kojem će sudjelovati umjetno stvorene interesne udruge nas ne zanimaju.

Što se naših zahtjeva tiče, oni su vezani isključivo za zakonito poslovanje kluba. Tražimo da se u klubu poštuju Zakon o športu i Zakon o udrugama. Ne radi se o nikakvom navijačkom hiru i želji pojedinaca, radi se o poštivanju zakona Republike Hrvatske i u tom smislu alternative nema i ne može biti.

Kao znak dobre volje i ako zaista postoji jasna namjera za vraćanje kluba i njegovog Statuta u zakonske okvire, spremni smo razgovarati s upravom kluba u interesu NK Dinamo.

S poštovanjem,

Klub navijača BBB
Udruga navijača Dinama
Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo'