ARSENALOV VOJNIK

Cesc o Barci: Volio bih da je sve u mojim rukama...

16.06.2011 u 16:58

Bionic
Reading

Španjolski reprezentativac Cesc Fabregas ponovo se nalazi u središtu zbivanja kako se približava prijelazni rok

Prošle godine često je bio povezivan s povratkom u Barcelonu, ali je na kraju ipak ostao u Arsenalu. Ove godine priča je slična, samo što se u utrku za Arsenalova kapetana, osim Barcelone, uključio i madridski Real.

'Barcelona je momčad koja garantira trofeje, kao što su to i Manchester, Bayern i Real. Naravno da ja kao igrač želim svaki dan napredovati', izjavio je Cesc.

Fabregas se pridružio Arsenalu kao 16-godišnjak i još nije osvojio niti jedan trofej, što ga zasigurno frustrira.

'Jasno je da mi teško pada što nisam osvojio trofej u Arsenalu, ali tek su mi 24 godine, sigurno će doći i moje vrijeme.'

O mogućem transferu odlučivat će isključivo Arsenal, a Fabregas unatoč želji za odlaskom neće javno stvarati pritisak.

'Volio bih da je sve u mojim rukama, ali nije. S Wengerom još od lani nisam razgovarao o odlasku, što znači da se ništa nije promijenilo. Ne želim ništa više javno govoriti iz poštovanja prema klubu i navijačima. Kapetan sam Arsenala i tako se moram ponašati do zadnjeg dana, bilo bi glupo da zbog nekoliko nepromišljenih riječi izgubim sve što sam u Londonu godinama gradio.'

Španjolac je ove sezone 36 puta nastupio za Arsenal te postigao devet pogodaka, uz 16 asistencija. Prema Transfermarktu, procijenjen je na 55 milijuna eura.