STRAH OD UEFE

Danas presuda zbog incidenata na Poljudu

16.06.2011 u 09:01

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Europske nogometne organizacije (UEFA) danas će odrezati kaznu Hrvatskom nogometnom savezu zbog incidenata koji su se dogodili za vrijeme i poslije kvalifikacijske utakmice s Gruzijom u Splitu

Hrvatska nogometna javnost opet mora strepiti. Uobičajeno je da su utakmice hrvatske reprezentacije i klubova na dnevnom redu disciplinskih organa iz Uefe.

U 10 sati počinje sastanak Disciplinske komisije na kojem će se odlučiti o kazni zbog svastike na tribinama, paljenja baklji i uletavanja navijača poslije utakmice na travnjak.

'Na dnevnom redu ima dosta predmeta, tako da ćemo rješenje dobiti tek popodne', rekao je glavni tajnik Zorislav Srebrić.

Očekuje se možda i najveća novčana kazna koju je HNS ikada dobio, a u zraku lebdi i mogućnost da se sljedeća kvalifikacijska utakmica igra bez gledatelja.

Inače, predsjednik Disciplinske komisije Uefe je Austrijanac Thomas Partl, a osim njega o kazni će odlučivati još pet vijećnika. Partl je iskusan kad je riječ o kažnjavanju naših klubova, konkretno Dinama.

Za huliganske nerede na utakmicama Europske lige (2008/09.) s Tottenhamom, Udineseom (u gostima) i Spartakom (u Zagrebu), Partl je 'modrima' odredio kaznu od čak 200.000 eura, najveću u povijesti klupskog nogometa. No, Žalbena je komisija kaznu smanjila na 50.000 eura.