TKO TU KOGA...

Mućke: Gorica bez Prve lige, Istra 1961 ostaje

15.06.2011 u 11:31

Bionic
Reading

Na Izvršnom odboru HNS-a (20. lipnja) bit će konačno poznato kojih 16 klubova će se natjecati u Prvoj HNL jer to sada još nitko ne može sa sigurnošću potvrditi

Kako sada stvari stoje, u prvoligaškom društvu su Dinamo, Hajduk, Split, Cibalia, Inter, Karlovac, Slaven, Osijek, Rijeka, Zadar, Varaždin, Zagreb, Šibenik, Lokomotiva, Lučko i Gorica.

No, u hrvatskom nogometnom cirkusu ništa nije sigurno. Sada se je pojavila nova priča prema kojoj bi Gorica ostala bez Prve lige, a umjesto nje bi uskočila Istra 1961.

Kako tvrde u Sportskim novostima, već je pao dogovor o tome što će se odlučiti 20. lipnja. Tako će HNS zauzeti stav da za sve moraju vrijediti isti kriteriji, pa tako između Gorice i Pomorca ne smije biti razlike.

Tako će i jednima i drugima biti uskraćena prilika da se natječu u prvoligaškom društvu (iako je to Gorici odobreno, a Pomorcu nije), pa bi se oslobodilo mjesto za Istru 1961 koja bi tako zadržala prvoligaški status.

Naravno, neki u svemu tome vide da se ide na ruku Mamićevoj Lokomotivi jer, ako Gorica ima uvjete, tada ih ima i Pomorac, pa ako bi oba kluba bila u Prvoj HNL, osim Istre 1961, morali bi ispasti i 'lokosi'.