PODSJETNIK NA PROŠLOST

Što je Đurđa Adlešić radila u Engleskoj?

10.06.2011 u 09:07

Bionic
Reading

Država ne samo da nije krenula u oštri obračun s huliganima, nego nam izgleda da situacija oko tog pitanja nikada nije bila lošija

Prije više od dvije i pol godine Đurđa Adlešić je na račun poreznih obveznika boravila u Londonu. Odlučila je na Otoku potražiti rješenje kako iskorijeniti huliganizam u Hrvatskoj.

Prošlo je dosta vremena od njezinog izleta, a rezultata nema. Nema nikakvih drakonskih kazni ni radikalnih mjera. Očigledno je naša političarka u Engleskoj sjedila na ušima kada je slušala predavanja o engleskim zakonima, koje je mogla pronaći i na internetu.

Huliganski ispadi su se nastavili, a kasnije prijetnje premijerke Jadranke Kosor o obračunu s izgrednicima ispale su samo obične bajke kojima se plaše mala djeca.

U Zagrebu je ove godine boravio i predsjednik Uefe Michel Platini te je HNS upozorio da će klubovi i reprezentacija biti izbačeni iz svih natjecanja. Upozorenje je išlo i našim političarima, ali kao i prošlih godina nije se napravilo ništa kako bi se nešto promijenilo. Rezultati nerada vidjeli su se na tribinama u Splitu.

I kada nas Uefa kazni, opet će nam biti kriva Europa, a zapravo smo si krivi sami.