HOĆE - NEĆE

Henry Kissinger razmišlja o ulasku u Fifu

05.06.2011 u 15:32

Bionic
Reading

Hoće li se politička legenda Henry Kissinger ponovno primiti posla i napraviti reda u Fifi? 88-godišnji Amerikanac još razmišlja o toj opciji

Bivši američki političar i diplomat Henry Kissinger (88) još uvijek razmišlja o ponudi da postane savjetnik predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera.

Stari - novi predsjednik Fife je predložio osnivanje novog tijela koje će se baviti istraživanjem i rješavanjem problema u toj organizaciji. U odbor 'mudraca' osim Kissingera pozvana je i nizozemska nogometna legenda Johan Cruyff.

"Prvo moramo saznati tko će biti članovi komisije i koji su njeni ciljevi. Tek tada ću donijeti odluku. Sprema sam na uključivanje ukoliko će to pomoći sportu," poručio je Kissinger, koji je bio vrlo utjecajan političar od 1969. do 1977. godine.

Obnašao je funkcije savjetnika predsjednika za nacionalnu sigurnost te državnog tajnika za vrijeme Nixonove i Fordove administracije. Tijekom Hladnog rata, kao vješti diplomat, smirio je napete odnose SAD-a i Sovjetskog Saveza. Pomagao je politiku otvaranja Kine. Dobitnik je Nobelova nagrada za mir (1973).