UEFA NA POTEZU

Stiže kazna: Rumunji tražili slobodu za Ratka Mladića

04.06.2011 u 20:13

Bionic
Reading

Zanimljivo gostovanje imali su reprezentativci BiH u rumunjskoj. Osim transparenta 'Free Mladic', povika Srbija, Srbija! i Cigani, cigani! igrači Safeta Sušića i uvjerljivo su izgubili s 0:3

Čelnici rumunjskog nogometnog saveza platit će kaznu zbog transparenta podrške Ratku Mladiću za vrijeme utakmice protiv BiH (3:0) u Bukureštu.

Domaći navijači razvili su veliki transparent na kojem je pisalo 'Sloboda za Mladića' (Free Mladić). Reagirala je klupa Bosne i Hercegovine, pa je delegat utakmice odmah zahtijevao da se transparent ukloni. Rumunjski su navijači početkom drugog poluvremena ponovo razvili transparent, zbog čega je opet reagirao predstavnik BiH, pa je parola trajno uklonjena.

Domaći navijači provocirali su goste i povicima Srbija, Srbija, odnosno Cigani, cigani. Uefa će zbog svega toga Rumunjima odrediti novčanu kaznu. Zanimljivo, unatoč uvjerljivoj pobjedi nad BiH, rumunjski je izbornik Razvan Lucescu najavio odlazak s klupe. Navodno zato što je već dogovorio izdašan četverogodišnji ugovor s bukureštanskim Rapidom. Na klupi reprezentacije vjerojatno će ga naslijediti legenda rumunjskog nogometa Gheorghe Hagi.

U medijima BiH prevladava pak veliko razočaranje igrom momčadi Safet Sušića. Loše, katastrofalno, blamaža, debakl, riječi su koje se najčešće koriste.

'Razočaran sam igrom i pristupom u Bukureštu, doživjeli smo veliku bruku i sramotu. A igrala je praktički ista momčad koja ih je svladala u Zenici', rekao je Sušić.