OSVRT NA SPLITSKU UTAKMICU

Šušak: Ova Gruzija će opet iznenaditi Grčku

04.06.2011 u 15:58

Bionic
Reading

Izbornik mlade reprezentacije nakon poraza od Gruzije u Dugopolju nije baš bi o dobro raspoložen, no osmjeh na lice vratila mu je pobjeda A selekcije na Poljudu

Izbornik naše mlade reprezentacije (do 21) , Ivo Šušak, neće pamtiti Dugopolje po dobrome, mladi su Gruzijci svladali naše dečke 1:0. No glavna priča ipak su Bilić boysi...

'Ako je poraz mlade reprezentacije bio prinos žrtve za pobjedu A selekcije, onda ću uvijek potpisati takav rasplet! Važnost utakmice očito je sputala našu momčad, posebno nakon primljenog gola. Bili smo dominantni, ali i jalovi, a izmjene su donijele ono čemu smo se nadali i Bilić je tu povukao pravi potez, najvažnije je da su bodovi upisani. Opet se pokazalo da je teško igrati protiv sastava koji svoju filozofiju temelje na gradnji kineskog zida ispred svog 16-terca'.

Uspoređujući Gruziju koju je sam vodio i ovu današnju, koja je kadra zakomplicirati život favoritima, što su već iskusile i Grčka i Hrvatska, Šušak kaže:

'Moja Gruzija je imala više klasnih pojedinaca koji su mogli riješiti utakmicu, imao sam u momčadi nekoliko igrača koji su bili na visokoj europskoj razini. A ova Gruzija to nema i zato je primorana orijentirati se na ovakav bunker. No, siguran sam da Gruzija može poremetiti planove i Grčkoj i Izraelu'.

Poraz U-21 repke nije dobro 'sjeo' izborniku...

'Razočaran sam, jer sam očekivao više od svoje momčadi. Iako sam danima upozoravao da je Gruzija dobra momčad, očito je da nekim igračima to nije do kraja ušlo u glavu. K tome, rano smo primili gol i to nas je definitivno poremetilo, nismo bili pravi i poraz je stigao kao logičan epilog naše slabe igre. Ali, ne isplati se plakati za prolivenim mlijekom, izvući ćemo pouke, a ozbiljnu ću selekciju za ovu momčad napraviti nakon SP-a u Kolumbiji. Na tom će SP neki igrači otvarati vrata za ulazak u ovu reprezentaciju'.