U PRITVORU

Beppe Signori bio šef kladioničarske mafije

01.06.2011 u 17:58

Bionic
Reading

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Giuseppe 'Beppe' Signori (43) priveden je pod sumnjom u namještanje rezultata druge i treće talijanske lige, objavila je talijanska novinska agencija ANSA

Bivša zvijezda Lazia i Bologne trenutačno se nalazi u kućnom pritvoru, a sumnjiči se da je šef kladiteljske mafije koja je drogirala igrače i namještala utakmice kako bi na internetskim kladionicama na Dalekom istoku stjecala financijsku dobit. Kao jedan od njegovih suradnika spominje se još jedan bivši talijanski reprezentativac Cristiano Doni.

Pod istragom se nalazi još 28 osoba među kojima i veliki broj aktivnih i poznatih nogometaša, no policija za sada taji njihova imena. U cijeli slučaj je upleteno i nekoliko zaposlenika kladionica. Policijska operacija je trajala šest mjeseci, a vođena je u Cremoni, međutim nalozi za privođenje izdani su i u Rimu, Torinu, Napulju, Bologni, Anconi i Ferrari.

Državni odvjetnik iz Cremone je otkrio kako je istraga otvorena nakon utakmice treće lige između Cremonesea i Paganesea odigrane koncem prošle godine. Nogometaši domaće momčadi navodno su prije utakmice dobili napitak u kojem je bila droga.

'Neki igrači su se potom ozbiljnije razboljeli, a jedan od igrača je imao neobjašnjivu automobilsku nesreću, nakon čega su iz Cremone prijavili slučaj policiji. Droga o kojoj se radilo bila je sredstvo za uspavljivanje,' otkrio je odvjetnik.

Signori je sredinom 90-tih godina bio kapetan Lazia, a tri sezone je bio najbolji strijelac Serie A. Igrao je i za Piacenzu, Trento, Foggiu, Sampdoriju, Bolognu, grčki Iraklis i mađarski Sopron. Za talijansku reprezentacije je upisao 45 nastupa i zabio 19 golova, a bio je član 'Azzurra' koji su na SP-u 1994. godine u finalu izgubili od Brazila.