NAGRADA 'BIVŠEM'

Conte dvije godine trener Juventusa

31.05.2011 u 18:12

Bionic
Reading

Talijanski nogometni velikan Juventus za novoga je trenera angažirao svog bivšeg igrača i taijanskog reprezentativnog veznjaka Antonija Contea (41) s kojim je potpisao ugovor na dvije godine

Juventus je po završetku sezone u kojoj je zauzeo tek sedmo mjesto u Serie A otpustio Luigija Del Nerija koji se tako na klupi torinskih 'zebri' zadržao tek jednu sezonu, te je angažirao Contea koji je upravo sa Sienom izborio plasman u prvu ligu.

'Želimo ostvariti uspjeh i to s Antonijem Conteom. On je prvi dio slagalice koja će nas vratiti na pobjedničku stazu', rekao je predsjednik Juventusa Andrea Agnelli.

Conte je kao igrač osvojio 14 trofeja s Juventusom, dok je trenersku karijeru započeo u Bariju s kojim je prije dvije godine izborio plasman u prvu ligu. No, tijekom sezone 2009/10. napustio je mjesto trenera Barija nakon sukoba s Upravom, te je uslijedila neuspješna i kratka epizoda u Atalanti. Prošle je sezone vodio Sienu s kojom je osvojio drugo mjesto u Serie B i izravni plasman u Serie A sljedeće sezone.

'Njegov životopis govori sam za sebe. Radi se o iznimno karizmatičnoj i pozitivnoj osobi koja savršeno poznaje okruženje u ovom klubu, bolje čak i od mene', rekao je vratar Juventusa Gianluigi Buffon, Conteov bivši suigrač u Juventusu i reprezentaciji, koji je član 'stare dame' od 2001. godine.