KUP UEFA

Ogi zabio pobjednički gol za Dinamo

12.03.2009 u 20:08

Bionic
Reading

Dan nakon uzvratnih dvoboja u borbi za četvrtfinale Lige prvaka, u Kupu uefa odigrane su prve utakmice osmine finala. U popodnevnim susretima igrali su naši Srna, Petrić, Olić i Sablić, a Vukojević je i zabio za pobjedu svog Dinama

Hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević svojim je pogotkom u 54. minuti osigurao minimalnu pobjedu (1:0) kijevskom Dinamu protiv Metalista iz Harkiva u prvoj utakmici osmine finala Kupa UEFA. Vukojević je odigrao svih 90 minuta za Dinamo, baš kao i drugi hrvatski igrač koji nastupa za kijevski sastav Goran Sablić, a vratara Metalista Gorjainova svladao udarcem glavom nakon kornera Alijeva.

Mladen Petrić istaknuo se u dvoboju HSV-a i Galatasaraya, koji je završio 1:1, asistencijom za izjednačujući pogodak svoje momčadi kada je u 50. minuti glavom spustio loptu do strijelca Marcella Jansena, a samo tri minute kasnije zbog prekršaja na našem reprezentativcu koji je krenuo sam prema golu, isključen branič Galatasaraya Emre Asik. Gosti su, inače, poveli pogotkom Ayhana Akmana u u 33. minuti.

Petrić je odigrao svih 90 minuta za HSV, dok je Ivica Olić u igru ušao u 71. minuti. Oba naša reprezentativca promašila su po jednu vrlo izglednu priliku za pogodak, Petrić u 35. minuti nije bio precizan iz vrlo izgledne situacije, dok je Olićev udarac u 90. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru prošao tik pored vratnice.
Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta za Šahtar iz Donecka koji je na gostovanju kod CSKA-a u Moskvi izgubio sa 0:1. Jedini pogodak postigao je Vagner Love (50-11 m).

Ivica Križanac odigrao je svih 90 minuta za branitelja naslova, Zenit iz Sankt Peterburga, koji je na gostovanju kod Udinesea izgubio 0:2 pogocima Quagliarelle (85) i Di Natalea (90+7-11m), a utakmicu između Marseillea i Ajaxa na Velodromeu sudio je naš najbolji nogometni sudac Ivan Bebek.

Uzvrati su na rasporedu u četvrtak 19. ožujka.

Rezultati:
HSV - Galatasaray 1:1
Dinamo K. - Metalist 1:0
CSKA M. - Šahtar 1:0
Paris SG - Braga 0:0
Werder - Saint-Etienne 1:0
Manchester City - Aalborg 2:0
Marseille - Ajax 2:1
Udinese - Zenit 2:0