NOVI HAJDUK?

Maleš vabi Pletikosu, Joea i brzog Afrikanca

29.05.2011 u 20:41

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvoje Maleš ubacio je u šestu brzinu i juri složiti kvalitetnu momčad koja će se na premijeri sezone sučeliti Barceloni

Ta utakmica, nakon svemirskog nogometa s Wembleyja, dobila je dodatnu dimenziju. Maleš užurbano pokušava riješiti transfer Šimunića, a druga velika želja mu je povratak Stipe Pletikose. Reprezentativni vratar ima ugovor sa Spartakom, i on čeka neke svoje kombinacija, a obavio je razgovor s Malešom. Pletikosa će sačekati neko vrijeme, ali predsjednik bijelih neće mu dati disati. Baš se 'zapalio' za Pletikosin dolazak.

Između razgovora s reprezentativcima, Maleš je 'skoknuo' i do Mađarske. Tamo, u dresu Kecskemtija, osvajača kupa Mađarske, igra Foxi Ketheovama, koji 30. svibnja slavi 25. rođendan. Brzonogo krilo iz Centralnoafričke republike oduševilo je skaute Hajduka, koji su u Budimpešti gledali napadača Andrea iz Brazila, a vidjeli su Ketheovamu, reprezentativca Centralnoafričke republike, koji je tada zabio tri pogotka. U prvenstvu Mađarske Foxi (lakše ga je tako zvati nego Ketheovama) u 26 utakmica prošle sezone postigao je šest pogodaka, ali imao i jedanaest asistencija. Polako se slaže mozaik oko predstavljanja Krasimira Balakova, koje je zakazano za srijedu.

Velika želja Balakova je da njegov pomoćnik bude nekadašnji hrvatski reprezentativac Tomislav Marić, koji se nakon igračke karijere otisnuo i u trenerske vode, a posljednji angažman imao je kao pomoćni trener Hoffenheima. Što bi značilo da je u odličnim odnosima s Josipom Šimunićem. Marić bi bio veliki dobitak, o njegovim trenerskim kvalitetama mogu se čuti same pohvale i Maleš će vrlo skoro obaviti razgovor s njim. Valja napomenuti da Marić čeka ponudu iz Njemačke, to mu je prva opcija, ali nije imun na Hajdukov zov.