STOPER VOJVODINE

Niko Kovač i braća Mamić u borbi za Mojsova

29.05.2011 u 14:35

Bionic
Reading

Nogometni centar 'Vujadin Boškov' u Veterniku, predgrađu Novog Sada, Vojvodinin je 'Milanello'! Stalna je gužva na četiri terena, smještena pokraj ekskluzivnoga stambenog bloka zatvorena tipa u koji možete ući samo uz dopuštenje čuvara. Na tim terenima treniraju i igraju svi uzrasti Vojvodine, a prva momčad priprema se i trenira za službene utakmice

Došli smo u Novi Sad radi makedonskog reprezentativca Danijela Mojsova (24), prednjeg braniča visokog 193 cm koji je pri vrhu popisa Dinamovih želja u prijelaznom roku.

'Osjetno sam napredovao ove godine, postao sam standardni reprezentativac Makedonije, za koju sam odigrao devet utakmica.'

Rođen je u Kavadarcima, igrao je u Tikvešu, Đorđe Petrovu i Vardaru i lani je došao u Novi Sad. Igrao je i s bivšim dinamovcima – u A-reprezentaciji s Gocom Sedloskim, a u mladim selekcijama sa Saškom Pandevom.

'Nismo razgovarali o Dinamu, nije to onda bila tema. Čuo sam ovih dana da je Dinamo zainteresiran za mene i to mi mnogo znači! Dinamo je velik klub, najveći na Balkanu, i bio bih počašćen dolaskom u Zagreb', ponudio je pravu 'muziku' Mojsov, koji je za godinu dana u Vojvodini zaradio oko 100.000 eura – godišnja mu je rata bila 50.000, ostatak su plaće i premije.

Jeste li razgovarali s Dinamom?

'Još ne. Ali čuo sam da braća Mamić dolaze danas na derbi Vojvodina – Zvezda, nadam se da ću igrati kako bi me vidjeli na djelu.'

Imate li još nekih ponuda?

'Rekli su mi u klubu da je stigla ponuda iz Salzburga. Međutim, kad bih mogao birati između Dinama i Salzburga, ne bih dvojio, uvijek bih izabrao Dinamo! Želim s plavima ući u Ligu prvaka, pratim hrvatski nogomet i znam da Dinamu uvijek malo nedostaje za taj proboj u elitu. Možda bih donio malo te čvrstine koja nedostaje', kaže ovaj samouvjereni mladić, kojemu je san igrati u Manchester Unitedu, a uzor mu je Rio Ferdinand. I nikada nije bio u Zagrebu, no tijekom razgovora osjetili smo da bi najradije sjeo s nama u automobil i odmah došao u Maksimir!

'Iako bismo najviše željeli da Mojsov ostane, ako se dogovorimo s našim sportskim prijateljima iz Dinama, nećemo mu raditi probleme', rekao nam je glavni tajnik Vojvodine Radoslav Rabrenović i naglasio:

'Zbog Mojsova je ovdje bio Niko Kovač, želi ga dovesti u Salzburg. Imamo i ponudu iz Rusije, Mojsov svakako ima cijenu. Danas je na tržištu teško naći mladog i kvalitetnog braniča, a Mojsov je pravi izbor.'

Kolika je odšteta?

'E, o tome ćemo se dogovarati. Znam da je Mamić alergičan kad mu netko spomene milijun nečega, ali i mi moramo od nečega živjeti. Međutim, naglašavam da smo otvoreni za sve opcije (plaćanje na rate, postotak od budućeg transfera, itd) i vjerujem da ćemo se s Dinamom brzo dogovoriti te da će maksimirski klub dobiti pojačanje', kazao je Rabrenović, prvoligaški sudac u bivšoj državi.

Osim za Danijela Mojsova još četvorica nogometaša Vojvodine zanimljiva su maksimirskom klubu. Prvi je kamerunski napadač Aboubakar Oumarou (24), koji je ove sezone odigrao 25 utakmica i zabio 10 golova. Ofenzivni veznjak Giorgi Merebashvili (25) standardni je reprezentativac Gruzije (16 utakmica), lani je stigao iz Dinama iz Tbilisija. Na popisu je i povremeni reprezentativac Gane Yaw Antwi (26), napadač koji bi se najprije trebao preseliti na dokazivanje u Lokomotivu.

Sjajan video o Mojsovu