SLUŽBENO KRAJ LJUBAVI

Halilhodžić i Dinamo prekinuli suradnju

25.05.2011 u 07:14

Bionic
Reading

Sapunici iz Maksimirske 128 je došao kraj. Nogometni klub Dinamo i trener Vahid Halilhodžić sporazumno su raskinuli ugovor o suradnji

Ugovor je bio potpisan na 2,5 godine, a informacija o raskidu objavljena je uoči odigravanja uzvratne utakmice Hrvatskoga kupa u kojoj Zagrepčani u Varaždinu u srijedu u 20 sati brane prednost od 5:1 iz prvog susreta.

Raskid ugovora završetak je nesuglasica između Halilhodžića i Dinama koje su počele u petak, 6. svibnja, na poluvremenu prvenstvene utakmice s Interom kada je između izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i trenera Halilhodžića došlo do verbalnog sukoba.

Halilhodžić je preuzeo Dinamo 16. kolovoza prošle godine, nakon što je Velimir Zajec dobio otkaz zbog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od moldavskog Sheriffa.

U vrlo kratkom vremenu uspio je preporoditi momčad i Dinamo je izborio ulazak u natjecanje po skupinama Europske lige, te je u skupini sa Villarrealom, Club Bruggeom i PAOK-om do zadnjeg kola bio u igri za prolazak u nokaut fazu natjecanja. Također, nedavno je Dinamo po šesti puta zaredom osvojio naslov prvaka Hrvatske.

Prema nekim informacijama Halilhodžić je za sporazumni rastanak dobio čak pola milijuna eura.