ŽELJE I POZDRAVI

Lampard: Ne želim Liverpool, zlo mi je od njih

12.03.2009 u 11:29

Bionic
Reading

Nakon obavljena posla u prvoj nokaut-fazi Lige prvaka, ikona Chelseaja Frank Lampard gleda prema ždrijebu četvrtine finala. Nije se izjasnio koga želi, no siguran je koga ne želi vidjeti s druge strane centra

Lampard je nakon trijumfa nad Juventusom okrenut sljedećoj fazi. Iako Englezi obično vape za protivnikom s kontinenta, prioritet im je izbjeći međusobne dvoboje. Lampard je izbjegao tom klišeju, no ne želi Liverpool.

'Mislim da je već svima zlo od dvoboja s 'redsima'. Sudarali smo se u tri od posljednje četiri sezone i to bi bilo dosta, zar ne? Vjerujem da i na Anfieldu razmišljaju isto. Ako sudbina odluči drugačije, nemamo izbora. Morat ćemo se nositi s time', kazao je Lampard.

Sva tri dvoboja dogodila su se u polufinalu. Dok je Chelsea vodio Jose Mourinho, Liverpool je dva puta izborio finale, a lani je prvi međusobni trijumf u Europi za Chelsea izborio Avram Grant. Svi dvoboji bili su neizvjesni do zadnje sekunde, puni tempa i oštrine. Poslastice engleskog tipa nogometa.

'U posljednje vrijeme pokazujemo da, kada smo zajedno i imamo u fokusu klupski uspjeh, nema cilja koji ne možemo postići. Novi zanos došao je dolaskom Hiddinka na klupu, on je nešto posebno. Uspješan gdje god dođe i, kao svi veliki treneri, djeluje pomalo zastrašujuće', analizira posljednje razdoblje u klubu Lampard.