LIJEPA GESTA

Štimac posjetom u bolnici oduševio navijača Derbyja

24.05.2011 u 11:43

Bionic
Reading

Iako ga u Hrvatskoj prati glas frajera, Igor Štimac pokazao je da se legenda nekog kluba odnosi prema navijaču. Naime, proslavljeni je hrvatski nogometaš potegao iz Zadra do svog Splita kako bi posjetio navijača Derby Countyja koji se razbolio za vrijeme odmora u Hrvatskoj

Strastveni navijač Derby Countyja John Foster (74) se sa svojom suprugom Pearl našao u Hrvatskoj na proputovanju Europom te se razbolio. Njegov sin Mark se zabrinuo za zdravlje svog oca te je nazvao Derby Couty čiji su službenici kontaktirali legendu tog kluba i nekadašnjeg kapetana Igora Štimca.

'Poslao sam mail Derby Coutyju te sam ih zamolio da stupe u kontakt sa Štimcem, pa da, ako je ikako moguće, on pošalje neku lijepu poruku mom ocu. No ono što je Igor kasnije napravio je neopisivo lijepo', kazao je Mark Foster.

Čim je čuo vijest da se John Foster nalazi u bolnici u Splitu, Štimac je autom potegao iz Zadra u Split kako bi ga posjetio, a također je i zvao aviokompanije da pomognu engleskom bračnom paru da se vrate u svoju domovinu.

'Bio sam u Zadru kada su mi javili vijest o Johnu. Odmah sam uskočio u auto kako bi ga posjetio. To mi je bilo važno, jer nikad neću zaboraviti kako su odani navijači Derbyja i koliko su puta dok sam igrao tamo putovali na gostovanja samo da bi nam bili podrška. Kazali su mi kako bi me voljeli vidjeti kao menadžera Derbyja. To je bilo lijepo za čuti', kazao je Štimac engleskim medijima.

Dotični John Foster je završio na hitnoj operaciji te se oporavlja u Splitu, a koliko mu je značio posjet Igora Štimca potvrđuju i riječi sina Marka.

'To što je napravio Štimac je nešto nevjerojatno. Kada se pojavio u sobi sve nas je šokirao, pogotovo osoblje bolnice jer je Igor i dalje izuzetno poznat u Hrvatskoj. Zbog operacije moji roditelji su morali promijeniti termine povratka nazad pa se Štimac ponudio zvati zračnu luku i pomoći nam. U našim očima ne može više narasti.'