NIJE SVE TAKO SIVO

Najbolji pojedinci HNL-a u sezoni 2010/2011.

25.05.2011 u 08:01

Bionic
Reading

Iza nas je 18. izdanje Prve HNL i, iako se još ne zna tko će sve ostati u elitnom društvu, crta se može podvući. Nudimo popis desetorice igrača koji sa zadovoljstvom mogu analizirati učinjeno i odbrojavati dane do iduće sezone

Ivica Križanac

Najveće pojačanje ove godine u HNL-u. Split je iskoristio glupost Hajduka i uzeo igrača koji je ionako vrlo dobroj užoj obrani (Vuković - Budiša, Vidić) dao dodatnu dimenziju i koji je najstabilniji oslonac europskog Splita. Ako ga posluži zdravlje, dominirat će i iduće sezone.

Na 3.08 dodavanje Križanca kojeg se ne bi posramili ni brazilski velemajstori

Dino Kresinger

Ptica selica HNL-a je u Vinkovcima odigrala sjajnu sezonu. Predvodio je solidne Vinkovčane i zajedno sa suigračima hrvao se protiv suparnika i sudaca. Poništeni su mu i neki čisti golovi, ali na kontu ih je ostalo dovoljno da sezona bude uspješna unatoč europskom debaklu u srpnju.

Ivan Krstanović

Najbolji strijelac lige, uvjerljivo. Ako statistika i nije univerzalno mjerilo, dojam svakako jest. Stasiti napadač bio je epicentar ofenzivnih zbivanja u NK Zagreb i prvenstveno zahvaljujući njemu 'pjesnici' mirno prate rasplet farse o sastavu prve lige za iduću sezonu. Ne treba podcrtavati to koliko bi njegov ostanak značio za ambicije kluba.

Sammir

Brazilac je proljeće doslovno prespavao, no u važnijem dijelu sezone ostavio je blistav dojam. Simultanka protiv Villarreala i nadahnuta partija u Bruggeu imaju protutežu u promašenim penalima protiv Moldavaca i Belgijanaca na Maksimiru, ali ukupan dojam glasi: kada je Sammir raspoložen, klasa je za sebe. S njegovim privatnim problemima ionako će se uskoro hrvati neki drugi trener u nekom inozemnom klubu.

Fatos Beqiraj

Unatoč Tonelu, Fatos je ipak najbolji Dinamov posao ove sezone. Crnogorac se nametnuo kao prvi ozbiljan centarfor engleskog tipa nakon što je iz kluba otišao Mark Viduka i jasno je da su najbolji dani tek pred njim. Silina, brzina, snaga i tehnika već ga danas krase, a osim na Maksimiru, jake utakmice igra i u Cicinoj Crnoj Gori s kojom se bori za Euro. Da je pogodio zicer u Villarrealu, ocjena sezone bila bi čista petica.

Remek-djelo Fatosa odlučilo je derbi na Kantridi

Leon Benko

Slaven Belupo se utopio u prosječnosti, ali ovoga proljeća povratnik iz inozemstva Leon Benko podsjetio je na dane kada je Bojan Vručina nosio visoke ambicije kluba na svojim leđima. Zabio je devet golova u 13 nastupa, dobio dijete i sada važe inozemne ponude. Ipak, s obzirom na prinovu, ni ostanak nije nemoguć, a Belupo bi tako dobio novi impuls optimizma za sezonu u kojoj planira povratak u europsku zonu.

Ante Vukušić

Hajdukovci intenzivno rade na zaboravljanju jubilarne sezone, no u poplavi loših vijesti zablistao je sinjski dijamant. Osim Ibričića, jedinu ozbiljnu radost Poljudu donio je Vukušić golom Anderlechtu, a i njegov gol Splitu (za 2:1) na kraju se pokazao kao prijelomnica borbe za drugo mjesto. Žele ga Španjolci, a Hajduk ga, osim u slučaju krajnje nužde, ne bi trebao prodavati. Vukušić i Čop obećavaju ljepše dane.


Vukušić je u bilježnicama svih ozbiljnijih skauta

Antonio Mršić

Zadrov ofenzivac je mogao ići linijom manjeg otpora, povezati se s ocem - uspješnim trenerom - i tražiti prečicu, ali krenuo je samostalnom putanjom. Strategija se isplatila i Mršić je ove sezone nosio Zadar te pokazao da ima kvalitetu i za veće izazove. Drugi je asistent lige i strijelac važnih golova te će se za njega još svakako čuti.

Ivan Kelava

Još mora sanirati mnoge detalje u igri, ali Kelava je golman u kojeg se Dinamu isplati ulagati. Sjajne parade i hrabre izlaske već je gotovo usavršio, uostalom više od 1.000 minuta držao je mrežu netaknutom. Budućnost je kluba, ukoliko ponovno ne proradi crv nervoze.

Mehmed Alispahić

Nakon Zeca, Šibenik je ostao i bez drugog Bugojanca, ali prije odlaska u Dinamo Alispahić je odigrao oproštajnu sezonu u kojoj je potvrdio talent i zadržao Šibenčane iznad zone ispadanja. Među vodećim je strijelcima i asistentima lige te je sada pred njim veliko dokazivanje na Maksimiru.