TKO JE SVE VIŠAK

Uskoro slijedi velika čistka na Poljudu

23.05.2011 u 16:17

Bionic
Reading

Čelnici Hajduka najavili su skoru čistku svlačionice. Sudeći po prikazanim igrama u proljetnom dijelu sezone, malo je onih koji su zadovoljili i koji mogu biti sigurni da se njihovo ime neće naći na popisu onih koji su višak

Novo čelništvo Hajduka najavilo je velike rezove u momčadi, koje bi trebao provesti novi trener. No, dok se čeka imenovanje jednog od potencijalnih kandidata, paralelno će biti obavljani razgovori s igračima, kojima će biti ponuđeni novi, modificirani ugovori. Ugovori s manjim fiksnim te većim varijabilnim dijelom, koji će pak zavisiti o rezultatima i nastupima.

Obzirom na rezultate i igre u proljetnom dijelu sezone, malo je onih koji mogu računati da su sigurni. To su prije svih najbolji strijelac Ante Vukušić, potom kapetan Srđan Andrić, Mirko Oremuš, mlade nade Dinko Trebotić, Mario Tičinović, Duje Čop, Goran Jozinović, Franko Andrijašević...

Upitan je status potencijalnih reprezentativaca Daniela Subašića, Anasa Sharbinija, Marina Tomasova, od kojih Hajduk očekuje velike odštete, no oni svojim igrama ne opravdavaju taj status niti za njih postoje konkretne ponude za inozemne transfere.

Upitan je status veterana Hrvoja Vejića i Ervina Bulkua, ali i Marija Brkljače, koji bi želio u inozemstvo, te Josipa Barišića, koji je stigao kao pojačanje, a to nije dokazao svojim igrama. Njihova će sudbina ovisiti o tome koliko će Hajduk kupovati u prijelaznom roku.

Nejasno je i kakav je status Marina i Kreše Ljubičića, Božidara Radoševića, koji su nešto igrali, no nisu oduševili, slična je situacija i s Ahmadom Sharbinijem, koji nikako da izbori prigodu, Juricom Buljatom, koji je dugo u Hajduku i ne pokazuje napredak.

Na klupi ili na tribinama stagniraju Matej Jonjić, Mario Sačer, Lovre Kalinić...

U svakom slučaju, čelnike Hajduka očekuje puno posla, za koji će im biti potrebno i puno umijeća pregovaranja jer svi koji su na neki način višak zaštićeni su ugovorima, kojih se, u današnje recesijsko vrijeme, sigurno neće tako lako odreći.