SREĆA POMAZIL 'MODRE'

Robocop osigurao Dinamu status nositelja u Ligi prvaka

22.05.2011 u 20:56

Bionic
Reading

Samo teorija još dijeli Dinamo od statusa nositelja u četvrtom pretkolu najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. Naravno, pod uvjetom da prođu drugo i treće pretkolo...

Sveti cilj zagrebačkog Dinama - plasman u Ligu prvaka - nakon ove je nedjelje sve izgledniji! Plavima su se poklopili rezultati u belgijskom i češkom prvenstvu, gdje su Genk odnosno Viktorija iz Plzena osigurali naslove, a sad im je u susret izišao i austrijski Red Bull Salzburg.

Bikovima je nakon domaćeg remija s Riedom (2:2) u pretposljednjem kolu austrijske Bundeslige, ostala samo teoretska šansa za naslov, što automatski znači da će Dinamo biti nositelj u četvrtom pretkolu Lige prvaka!

Snove o naslovu Red Bullu je uništio njihov Nigerijac Rabiu Afolabi, kojega zovu Robocop, zabivši autogol u 84. minuti. Tako uoči zadnjeg kola, Red Bull ima 60 bodova, tri manje od vodećeg Sturma. No, što je još važnije, u Austriji se u slučaju istog broja bodova gleda gol-razlika, a Sturm ima +32, dok Salzburg ima samo +20. U zadnjem kolu Sturm bi morao uvjerljivo izgubiti kod kuće od Tirola, a bikovi isto tako uvjerljivo slaviti protiv drugoplasirane bečke Austrije, čija će današnja prekinuta utakmica s gradskim rivalom Rapidom navjerojatnije biti registrirana 3:0 za Austriju.

Dakle, samo teorija još dijeli Dinamo od statusa nositelja u četvrtom pretkolu najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. Naravno, pod uvjetom da prođu drugo i treće pretkolo...