MARIĆEVA HUMANITARKA

Green Cup za klince oboljele od Downovog sindorma

22.05.2011 u 14:03

Bionic
Reading

Četvrti Green Cup koji su pokrenuli Silvijo Marić i Miroslav Bičanić na rasporedu je početkom lipnja, a i ovog puta riječ je o jakom malonogometnom turniru s humanitarnim karakterom

Skupljeno više od 120.000 kuna

Svake godine određeni novčani iznos ili stvari se poklanja određenom bolesnom djetetu ili instituciji koja brine o djeci ili bolesnima.
Evo za koga je dosad prikupljan novac:

2008. Denis Mihoković, 8 godina, cerebralna paraliza, 68.000 kn
2009. Mihael Kos, 14 godina, tetrapareza, 25.000 kn + računalo
2010. Udruga za sindrom Down - Zagreb, 35.000 kn

Još je samo dva tjedna ostalo do starta četvrtog turnira Green Cup koji se od 2008. igra na terenu Nogometne akademije Marić. Riječ je malonogometnom natjecanju koje od svog prvog izdanja ima humanitarni karakter i sadrži niz aktivnosti kojima se skuplja novčana pomoć za teško oboljelu djecu. Ove godine, druge za redom, novac se prikuplja za Udrugu za sindrom Down Zagreb.

'Naša je ideja bila spojiti nogomet i humanitarnost i zaista se nadamo da smo turnir i profilirali kao takav, da ga ljubitelji malog nogometa i prepoznaju upravo po njegovoj humanitarnoj odrednici. Prihod od turnira svake godine ide u humane svrhe, a sve se to događa u vrlo lijepom okruženju - atraktivnih utakmica, vrhunskog nogometa, pozitivne atmosfere, druženja, ali i osjećaja da ste nekom pomogli', kazao nam je Miroslav Bičanić, koji je zajedno sa Silvijom Marićem i pokrenuo Green Cup.

Humanitarni telefon

Kako bi se skupio što veći i značajniji iznos, organizatori turnira otvorili su i humanitarni telefon 060 92 00.

U pripremnom dijelu od 60-ak dana te tijekom samog turnira raznim se oblicima prihoda i akcijama prikuplja novac u korist bolesnog djeteta ili institucije koja skrbi o djeci. U finalnim danima, održava se predigra završnim utakmicama: humanitarne utakmice, sportske ili likovne radionice, aukcije opreme, nastupi poznatih osoba te druženja s gostima.

Turnir ove godine započinje 4. lipnja i traje idućih 15 dana, a finale i utakmicu za prvo mjesto po prvi put će izravno prenositi Sport Klub.

Dosadašnji pobjednici su Elbi Basler (2010), Promotionplay (2009) i Potpićan 98 Macromatic (2008).