KONAČNO GLAS RAZUMA

Mršić: Recimo glasno da ovdje nešto ne štima!

22.05.2011 u 11:50

Bionic
Reading

Nakon utakmice protiv Istre vinkovački trener Stanko Mršić otvoreno je kazao koju riječ o sustavu i okolnostima u kojima se odigrava domaće nogometno natjecanje. I nitko mu ne može osporiti da ima pravo!

Stanko Mršić definitivno je jedan od najhrabrijih i očito najpoštenijih trenera u Prvoj HNL. Vinkovački trener kraj je sezone iskoristio za još jedno upućivanje apela za promjene u sustavu i okolnostima odigravanja elitnog domaćeg nogometnog natjecanja. Mnogo ljudi koji žive u nogometu dijele Mršićevo mišljenje, no iz tko zna kojih razloga javno ga ne prezentiraju.

'Mislim da fali trenera u ovoj ligi koji će biti glasni i reći da nešto ne štima, jer igrati pred 200 gledatelja nikome ne odgovara. Treba uvesti reda i poštenja. Učinit ćemo sve da promijenimo ovu situaciju, ovako ne može dalje. Ovo je po meni jedno od najgorih prvenstava. Nije pošteno iz više razloga, ja sam radio uvijek u manjim klubovima i mogu to reći - uvijek vas netko sreže i pokrade. Odavno smo trebali znati koliko klubova će ispadati i kako će nagodinu izgledati liga', kazao je Mršić nakon posljednje utakmice Cibalije u sezoni te dodao nešto s čime bi se svaki ljubitelj nogometa morao složiti:

'Pogledajte reprezentaciju, mali klubovi nemaju priliku ući u reprezentaciju, nemamo priliku prodati svoje igrače, dok neki menadžeri i klubovi od toga jako dobro egzistiraju. Molim za malo fair playa i prema ostalim sudionicima HNL-a, a ne samo prema Hajduku i Dinamu.'