PRIOPĆENJE IZ HAJDUKA

Maleš tvrdi da je ustaška kapa dio mladalačkog nestašluka

17.05.2011 u 19:45

Bionic
Reading

Novi predsjednik Hajduka obratio se domaćoj javnosti u vezi s objavljenom fotografijom na kojoj pozira u ustaškoj kapi. Maleš ne osporava autentičnost fotografije, no tvrdi da je to mladalački nestašluk

Nakon gotovo cjelodnevnog iščekivanja reakcije Hrvoja Maleša, novog prvog čovjeka Hajduka, na temu objavljene fotografije na kojoj pozira u ustaškoj kapi, predsjednik 'bilih' konačno je kazao koju riječ na tu temu. Njegovo priopćenje je objavljeno na internetskoj stranici Hajduka, a novinarima se dotad nije javljao na mobitel.

'Zatečen sam objavljivanjem moje fotografije s ustaškom kapom i medijskim napisima o tome. Iako je fotografija autentična, ona ne predstavlja moje stavove niti mene kao osobu. Nisam opterećem prošlošću i nisam pobornik bilo kakvih ideologija. Naprotiv, odgojen sam u kršćanskom duhu u obitelji koja je uvijek poticala toleranciju i poštivanje ljudi drugih nacionalnosti, rasa i vjera.

Događaj iz moje rane mladosti je rezultat mladenačke nepromišljenosti i ispričavam se svima koje je ova fotografija na bilo koji način povrijedila. Moja jedina vodilja je Hajduk.

Svu svoju energiju i znanje usmjerit ću za dobrobit našeg kluba, te se nadam da će moj rad i rezultati biti ono po čemu će me se cijeniti', stoji u Malešovu priopćenju.