CRNOGORCI U DRAMI

Cico Kranjčar: Želim doći u Dinamo!

17.05.2011 u 19:31

Bionic
Reading

Crnogorski nogometni savez Cici Kranjčaru još nije ponudio novi ugovor i čini se da je hrvatskom treneru prekipjelo. U Zagrebu je nedvosmisleno izjavio da želi voditi Dinamo, i to odmah

ZDRAVKO MAMIĆ
Cico je gospodin i svaka mu čast. Prešao je preko svih nesuglasica vezanih uz Nikin odlazak iz Dinama i može birati kad želi biti Dinamov trener.

Dejan Savičević vjerojatno je na rubu srčanog udara, no Zlatko Kranjčar tvrdi da si je sam kriv. Iz Crnogorskog nogometnog saveza još mu nije ponuđen novi ugovor, a stari završava na kraju aktualnih kvalifikacija za Euro 2012. Stoga je Cico očito donio konačnu odluku, koja će se itekako svidjeti Zdravku Mamiću.

'Želim doći u Dinamo. Crna Gora još mi nije ponudila novi ugovor. Dinamo ima momčad koja može u Ligu prvaka, pogotovu budemo li nositelji u tom zadnjem kolu. Igrao bih ofenzivno, u sustavu 4-3-3', rekao je to za druženja bivših Dinamovih igrača u kultnoj Karaki, prenosi Agencija VLM.

Zlatko Kranjčar najveće je rezultate postigao upravo s Dinamom (tada Croatia) kad je osvojio dvije dvostruke krune te igrao u Ligi prvaka s 'modrima'. Napravio je i velik pothvat kad je vodeći Zagreb prekinuo dominaciju Dinama i Hajduka u HNL-u te je Zagreb jedni klub koji je dosad bio prvak, a da nije riječ o klubu iz Maksimira ili Poljuda.

Hrvatsku reprezentaciju doveo je na Svjetsko prvenstvo, a bit će zapamćen kao izbornik koji je izgubio samo jednu službenu utakmicu, i to od Brazila. Šteta što je na SP-u remizirao s Japanom i Australijom. Nakon SP-a nije dobio novi ugovor, potom je prilično lutao, da bi se odlično snašao kao izbornik Crne Gore koju vodi od 5. veljače 2010.

Crna Gora je s Cicom u kvalifikacijama za EP u četiri utakmice osvojila 10 bodova, kao i vodeća Engleska, a do kraja ciklusa ostale su joj još četiri utakmice.