POKRIVAČ SLOMIO AUXERRE

Bjelanović i Jelavić zabili po dva pogotka

30.11.2008 u 11:14

Bionic
Reading

Svojim drugim golom u francuskom prvenstvu hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač svom je Monacu donio pobjedu na gostovanju kod Auxerrea. Dvojica napadača sa šireg popisa izbornika Bilića zabila su po dva pogotka

Nakon što je probio led prošlog mjeseca protiv Nancyja, Nikola Pokrivač zabio je i Auxerreu. Njegov gol u 24. minuti bio je i jedini, a drugom pobjedom u nizu Monaco je skočio na deseto mjesto na ljestvici. Pokrivač je zbog slavlja zaradio žuti karton, a svih 90 minuta u obrani Monaco igrao je i Dario Šimić.

Dva gola u pobjedi Vicenze protiv Grosseta (5:0) u talijanskoj Seriji B upisao je i Saša Bjelanović. Postigao je drugi i posljednji pogodak svoje momčadi i sada u sezoni ima ukupno šest pogodaka na kontu, tri manje od vodećeg Mastronunzia.

Dva je zabio i Nikica Jelavić u pobjedi bečkog Rapida protiv Altacha od čak 8:1. Bivši igrač Hajduka odlično je iskoristio svojih 15 minuta na terenu i dosegao brojku od šest golova u prvenstvu. Rapid je zahvaljujući boljoj gol razlici preuzeo vrh ljestvice od Salzburga koji u nedjelju gostuje u Mattersburgu.