STRAH OD LOKOSA

Miše: Više nema nikakvih kalkulacija

16.05.2011 u 07:42

Bionic
Reading

Pobjeda u zadnjem kolu protiv Lokomotive na Poljudu, Hajduku garantira drugo mjesto, a u slučaju još jednog posrtanja i gubitka bodova, bili se moraju nadati dobrom raspoloženju Dinamovih napadača, koji u zadnjem kolu, na Maksimiru dočekuju Split

Što se prvenstvo bliži kraju, kopni i snaga Hajdukove momčadi, a time i rezultati. U zadnja tri kola bijeli su upisali svega jedan bod (porazi od Cibalije i Hrvatskog dragovoljca te remi sa Zagrebom) i doveli u pitanje drugo mjesto, koje se na početku proljetnog dijela sezone činilo neupitnim.

I premda se neodlučeni ishod u Kranjčevićevoj u pravilu na Poljudu smatra neuspjehom, činjenica da su igrali gotovo cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje (isključen je Jozinović), donekle zadovoljava trenera Mišu, koji je pohvalio igru i zalaganje svojih igrača, te igru rastrčanog Tomasova te efikasnost Čopa, koji je postigao tri gola u četiri utakmice pod Mišinim vodstvom.

'Nakon Zagreba nismo više u prilici da puno razmišljamo i kalkuliramo, u subotu protiv Lokomotive moramo pobijediti i ulogu favorita opravdati na terenu. Istina, već dugo nismo pobijedili na Poljudu, očito je u pitanju nekakav problem, no ništa nas osim pobjede protiv Lokomotive ne zanima', kazao je Miše.

Hajduk na Poljudu u pravilu ne igra dobro, a uz to će biti i oslabljen za isključenog Jozinovića te M. Ljubičića, J. Buljata i Brkljaču, koji su u Kranjčevićevoj zaradili treći žuti karton.

'Nemamo ni Oremuša, za koga je sezona završena, K. Ljubičić je na terapijama u Njemačkoj, ozlijeđen je i Anas, Vejić se tek vratio treningu... Razgovarao sam s njima, oni su voljni pomoći ako budu mogli i postoji mogućnost da zaigraju. Nema nam druge, moramo se pokrpati onim što imamo i zaključiti sezonu na drugom mjestu.'

Miše je za ponedjeljak odredio slobodan dan, a do zadnjeg ogleda sezone, protiv Lokomotive, trenirati će nešto lakšim ritmom, jednom dnevno.