POBJEGAO VUKUŠIĆU

Krstanović uzeo bod Hajduku, Zagrebu još gori

14.05.2011 u 21:57

Bionic
Reading

Mario Brkljača postigao je pogodak svom bivšem klubu, ali Hajduk nije pobijedio Zagreb u Kranjčevićevoj i nije popravio blijed proljetni dojam

Zagreb nije uspio osigurati ostanak u Prvoj HNL, a Hajduk nije popravio blijed proljetni dojam, pa 2:2 iz Kranjčevićeve nikoga posebno ne raduje. Osim Ivana Krstanovića, koji je vjerojatno osigurao krunu prvog strijelaca lige.

Nakon 11 minuta Hajduk je bio u prednosti. Marin Tomasov ubacio je iz kuta na desetak metara, gdje je najviši u skoku bio Mario Brkljača. Hajdukov veznjak zabio je svom bivšem klubu iz kojeg je došao na Poljud. Dan prije svojim je suigračima najavio da će postići pogodak...

No, vodstvo Splićana trajalo je svega deset minuta. Zagrebaši su oduzeli loptu na sredini terena, okomitom loptom Šovšić je proigrao Krstanovića koji je projurio pokraj nekoordinirane Hajdukove linije i pospremio za izjednačenje. A u 73. minuti iznudio je i uspješno realizirao jedanaesterac. Zagrebov napadač jučer je bio junak Kranjčevićeve i ima 18 pogodaka ove sezone u Prvoj HNL. Drugoplasirani Vukušić ostao je na 14, no jučer je ubilježio asistenciju. Samo minutu nakon što je Goran Jozinović dobio drugi žuti, isključujući karton zbog preoštrog starta, Hajduk je poveo. Dubinsku loptu zagradio je Vukušić i lukavo pričekao Duju Čopa iz drugog plana. Čop je prizemnim udarcem s desetak metara poentirao za vodstvo 'bilih' 2:1.

Teško da je Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš mogao biti zadovoljan viđenim iz svečane lože u Kranjčevićevoj ulici. Hajduk je na trenutke izgledao frustrirajuće loše. Ni jučer nije zaslužio ništa više od boda, posebno jer je u 81. minuti Marković sam izišao pred Radoševića koji je sjajnom intervencijom spasio Hajduk.