OSTAJU U LIGI

Mandžukić s dva gola spasio Wolfsburg

14.05.2011 u 18:47

Bionic
Reading

Wolfsburg je morao pobijediti kako bi ostao u ligi, a domaći Hoffenheim je poveo u 49. minuti preko Firmina. Vukovi su bili pred ponorom, ali Mandžukić je s dva krasna gola (60. i 73. minuta) preokrenuo rezultat i odveo svoju momčad u sigurnu luku

Posao je zapečatio Grafitte pet minuta kasnije i Wolfsburg ostaje među elitom. Tako će im se iduće sezone pridružiti i Srđan Lakić te će Wolfsburg gotovo sigurno napadati na hrvatski pogon.

Iza Mandžukića je izvanredan kraj sezone. Nakon što su ga tabloidi počeli prikazivati kao težak promašaj, Mandžo je u zadnjih šest gola zabio sedam golova i valiki je junak Wolfsburgove sezone.

Šteta što je sezona gotova, ali Mandžukić i Lakić i istoj svlačionici će biti vrlo koristan dodatak Bilićevoj (ili od nekog drugog izbornika) momčadi te nova snaga Wolfsburga koji je teško ranjen odlaskom Edina Džeke u Manchester City.

U kvalifikacije ide Borrusia Mönchengladbach, koja je u zadnjem kolu remizirala kod HSV-a, nakon što je vodila do 71. minute. Drugoligaši su Eintracht i St. Pauli.

Prvi gol Mandžukića, komentari govore sve