BODOVI SPASA?

Lokomotivi pobjeda, u Cibaliji bijesni

13.05.2011 u 21:09

Bionic
Reading

Kad je bilo najvažnije, Lokomotivini su nogometaši upisali najuvjerljiviju prvenstvenu pobjedu! U Maksimiru su svladali Cibaliju 2:0 (1:0) pogocima Samateha (deveta minuta) i Dode (69')

Nikoga dosad ove sezone 'lokosi' nisu svladali s dva pogotka razlike. Ovom je pobjedom Lokomotiva je produžila nadu za ostanak u ligi, pred Zagrepčanima je sljedećeg tjedna, u zadnjem kolu, gostovanje na Poljudu kod Hajduka...

'Ne vjerujem da će nam ova tri boda biti dovoljna za ostanak, na Poljudu moramo ostati neporaženi kako bismo imali kakvu-takvu nadu', rekao je Lokomotivin trener Krunoslav Jurčić.

Njegov kolega, trener Vinkovčana Stanko Mršić, nije se uopće pojavio pred novinarima! Očito svjesno, jer je bio još kako ljutit tijekom dvoboja, stalno je gestikulirao nakon odluka suca Bebeka, čak je i lupao šakom po kabini za pričuvne igrače.

Mršić je poznat po stalnom jamranju protiv sudaca, a ovaj put ga je Bebek razljutio u tri navrata. U prvom dijelu, u 16. i 29. minuti, nadali su se Vinkovčani 11-ercima - najprije je Samateh nespretno srušio Prgometa u 16-ercu, drugi put je lopta Lokomotivina Gambijca napucala u ruku. No Bebekovo je slobodno uvjerenje bilo da to nisu kazneni udarci!

U nastavku, u 55. minuti, Samateh je pred svojim vratima želio ispucati loptu, ruku je u blok postavio Vitaić i zaustavio loptu te je potom pospremio u mrežu, a Bebek je opravdano poništio pogodak gostiju! No Mršić je podivljao na klupi, očito se nije smirio ni do kraja, pa nije želio doći pred novinare.

'Lokosi' su poveli u devetoj minuti, kad je u gužvi u petercu Cibalije Parmaković napucao Samateha, od kojeg se lopta odbila u mrežu. U 69. minuti Dodo je na vrhu 16-erca 'slomio' Lučića i lijevom nogom sa 12 metara zabio za konačnih 2:0.