UZBUĐENJA U JUŽNOJ AMERICI

Copa Libertadores: Velez na pragu polufinala

13.05.2011 u 11:36

Bionic
Reading

Argentinski Velez Sarsfield i urugvajski Penarol ostvarili su najuvjerljivije pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala Cope Libertadores i uzvrati bi mogli biti tek puko odrađivanje minutaže

U prvom susretu četvrtfinala najprestižnijeg južnoameričkog nogometnog natjecanja Copa Libertadopres argentinski Velez je pobijedio paragvajski Libertad 3:0 i načinio veliki korak prema plasmanu u polufinale.

Golove za Velez postigli su Maximiliano Moralez (21) i Juan Manuel Martinez (75-11m, 80). Utakmica je igrana na stadionu Boca Juniorsa, legendarnoj Bomboneri, jer je Velezov stadion Fortin zatvoren zbog velike bakljade tijekom nedavne ligaške utakmice protiv Banfielda. Argentinski nogometni savez je zatvorio stadion dok se ne istraži kako se toliko pirotehnike uopće našlo na stadionu.

U drugom susretu igranom sinoć meksički Jaguares i paragvajski Cerro Porteno su odigrali bez pobjednika, 1:1. Domaćin je poveo golom Jonathana Fabbra (73), a izjednačio je Antonio Pedroza u sudačkoj nadoknadi.

Najtrofejniji klub u povijesti Copa Libertadores je argentinski Independiente sa sedam naslova, ispred Boca Juniors sa šest i urugvajskog Penarola sa pet naslova prvaka.

REZULTATI ČETVRTFINALA:
Velez Sarsfield (Arg) - Libertad (Par) 3:0
Jaguares (Mek) - Cerro Porteno (Par) 1:1
Once Caldas (Kol) - Santos (Bra) 0:1
Penarol (Uru) - Universidad Catolica (Čile) 2:0