OD UEFE TRAŽI 7,5 MILIJUNA KUNA

Marić: Prijetili su mi smrću, ali ja ne odustajem

13.05.2011 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon što je prošlog ljeta došao u središte zanimanja zbog navodnog sudjelovanja u namještanju utakmica, nogometni sudac Bruno Marić jedinog krivca za lažne informacije vidi u Uefi te, nakon što nije dobio ispriku, sudski traži odštetu od 7,5 milijuna kuna

Baš kao što je i najavljeno, nogometni sudac Bruno Marić u nazočnosti svog odvjetnika Vladimira Gredelja izvijestio je da je i službeno pokrenut sudski proces na bjelovarskom sudu da Uefa, na ime odštete za nanesenu štetu i uvredu časti cijele obitelji, mora isplatiti milijun eura, odnosno 7,5 milijuna kuna.


'Otkad je krenula cijela priča, a u kojoj sam ja bio glavni akter, osjećao sam se užasno. Međutim, nakon što smo tražili ispriku, dobili je nismo, pa sada ne odustajem od naknade štete. Stizale su mi prijetnje, preko interneta i smrću, ali poručujem svima - ne odustajem. Nagovarala me je i supruga, ali njoj se jedinoj ispričavam što je neću poslušati te joj i zahvaljujem što je cijelo vrijeme ostala uz mene', objasnio je sudac Marić, kojem su prijetnje stizale i u obliku fizičkih, ali i onih da bi trebao surađivati pa će mu biti lakše i suditi.

Odvjetnik Gredelj objasnio je da su od Uefe, a nakon što je i predsjednik Michel Platini priznao da je 'Robin Bokšić kriminalac i prevarant', tražili ispriku, ali da ni poslije osam, devet mjeseci korespondencije nisu dobili nikakav odgovor.

'Valjda misle da tamo neki 'mali' Marić nema snage boriti se protiv 'velike' Uefe. Međutim, mi smo prvi koji smo se odlučili boriti protiv tako velike institucije i tražimo iznos koji bi mogao i njima dokazati da mislimo ozbiljno. Da smo tražili 100.000 kuna, valjda bi nam se nasmijali. Marićevo ime je ukaljano i svaki put kada na internetu upišete ime Bruno Marić, umjesto da vidite da je riječ o odličnom sucu, vidjet ćete da je bio uključen u veliku aferu. Također, tužimo i Hrvatski nogometni savez jer nam nisu htjeli dati uvid u njihovu komunikaciju s Uefom, iako su baš iz Uefe tvrdili da su Bokšića poslali u Rusanovu na traženje HNS-a. Moramo vidjeti tko laže', pojasnio je odvjetnik Gredelj te dodao da je tužbu predao bjelovarskom sudu jer je on najažurniji u Hrvatskoj i da očekuje da bi prvo ročište moglo biti već prije ljeta.