KOŠARICA POD MARJAN

Hajduk otpao s Dinamovog turnira

12.05.2011 u 09:40

Bionic
Reading

Posljednje finale popularnog Ramljaka lani su, pred gotovo 3.000 gledatelja, na Maksimiru odigrali domaćin Dinamo i Hajduk. Ove godine repriza neće biti moguća

Deveto izdanje četverodnevnog turnira počinje 3. lipnja, a definiran je i popis takmaca koji će Dinamu po prvi put pokušati uzeti naslov pobjednika.

Nakon nespretne situacije s prekobrojnim momčadima, u Dinamu su se odlučili kome će zahvaliti - s popisa su otpali talijanska Cesena i splitski Hajduk. Prvi izbor je sasvim logičan, drugi baš i ne, ali odluka je takva. Hajduk, naime, uvijek donosi fond svojih gledatelja i miris derbija u finalu, i bez Splićana ovaj će turnir svakako biti siromašniji.

Iako, definitivno ne i siromašan. Nastupit će Dinamo, Villarreal, Espanyol, Dinamo Kijev, Rapid Beč, reprezentacija SAD-a, Al Nasr iz Dubaija i AIK Stockholm. Jaka postava, atraktivne škole, golema prostorna zastupljenost, predstavnik iz bogate zemlje pune sponzora... Nedostaje samo barem jedan hrvatski rival, prvenstveno Hajduk ili Zagreb.