DINAMO ZA PET

Tot naredio: Opustite se i igrajte nogomet

12.05.2011 u 01:52

Bionic
Reading

Marijo Tot na klupi Dinama debitirao je uvjerljivom pobjedom (5:1 protiv Varaždina) i već stavio ruku na Rabuzinovo sunce, a Dinamo je osim rezultatom plijenio i napadačkom fazom igre

Varaždinci su se dobro držali do zadnjih 20 minuta, no tada je ekstra klasu dvama sjajnim golovima pokazao Fatos Beqiraj.

'Odigrali smo finu utakmicu i napravili dobar rezultat. Odigrali smo visoki presing, uspostavili pas igru, stvarali prilike i zabijali golove. Uz Hajduk je ovo naša najbolja utakmica tijekom proljeća', rekao je nakon dvoboja Crnogorac koji je s dva gola zaslužio epitet igrača utakmice.

Napadački dio je izgledao raskošno, no obrana modrih nije bila sasvim nepropusna. Svjestan je toga i rutiner Tonel, koji je pred prvom duplom krunom u karijeri.

'Jednom sam u Portugalu osvojio kup i superkup, ali to nije to. Danas smo si otvorili teren i odigrali sjajno u ofenzivi, ali treba biti realan i priznati da u obrani moramo biti puno bolji. Ne bih želio komentirati smjenu trenera i posljedice na terenu, ali danas smo puno bolje koristili prostor', kaže velika Dinamova snaga u zadnjem redu.

'Rekao sam im samo: 'Igrajte nogomet jer ga znate igrati. Opustite sam, ako pogriješite, ja sam kriv. To je bilo sve'', otkrio je tajnu Marijo Tot koji je otkočio momčad i gledatelji su kućama otišli zadovoljni.

'Probali smo se nadigravati, Toplak od nas uvijek traži pas igru. Željeli smo igrati kao u Varaždinu, dominirati u posjedu, ali nije išlo i vidjeli ste kako je završilo. Imamo motiva za uzvrat, želimo izaći i pokazati da znamo igrati nogomet', kaže iskusni Varaždinov veznjak Srebrenko Posavec.