BANDIĆ NAVIJAO 'FORZA INTER'

U Interu se nadaju novim Bobanima i Šimićima

10.05.2011 u 16:49

Bionic
Reading

Zanimljivo se društvo okupilo u Veslačkoj ulici na potpisivanju ugovora o suradnji između Intera i Zagreba. Iz Italije su stigli Ernesto Paolillo, direktor Interove škole, i Roberto Samaden, voditelj tamošnje škole nogometa

Trogodišnji ugovor potpisali su Vincenzo Cavaliere, direktor Zagreba, i Paolillo.

'Ne postoji financijski dio ugovora. Očekujemo da će se razviti naše metode treniranja, a potom i razmjena igrača. Ljudi u Zagrebu razumiju nogomet i nadamo se da ćemo naučiti kako se stvaraju igrači boljih tehničkih predispozicija. Nadamo se da ćemo u budućnosti stvarati nove Bobane i Šimiće', rekao je Paolillo.

Hoćete li dovesti Inter u Hrvatsku?

'Uskoro ćemo igrati prijateljsku utakmicu'.

Je li ova sezona za Inter promašena?

'Bila je loša. Ostaje kup i moramo ga osvojiti. Pad se moglo očekivati nakon što smo u posljednjih pet godina osvojili sve'.

Koliko novca Inter ulaže u omladinske pogone?

'Nogometna akademija godišnje potroši pet milijuna eura'.

Što vaši skauti najprije primijete kada gledaju nekog igrača?

'Procjenjuje se je li igrač dovoljno dobar da igra u Interu'.

Kako je moguće da se promaši u procjeni igrača poput Edina Džeke?

'Velikim klubovima nude se mnogi igrači. Svi su pogriješili. Prije mnogo godina i nama su ponudili Lionella Messija. Čovjek nam je ispričao bajke o njemu, a mi smo jednostavno zaboravili na njega i on je otišao u Barcelonu. Pogrešne se procjene događaju i uvijek će se i događati, a profitira onaj tko ih napravi manje', zaključio je Ernesto Paulillo.

U Veslačkoj su jučer bili i gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Dinama Mirko Barišić te Alessandro Pignatti Morano di Custoza, talijanski veleposlanik u Hrvatskoj.

'Bio bih sretniji da 500 klinaca trčkara pred nama jer ja sam uvijek za akciju. Ovaj travnjak trpi jer su prevelika sredstva uložena. Kamp mora biti uvijek u pogonu. Nadam se Zagrebu u gornjem dijelu ljestvice, presložit će se to uskoro', poručio je Bandić te je Ernesta Paolilla pozdravio s 'Forza Inter'.