NEMOGUĆA MISIJA

Top 10 nezamislivih zajedničkih legendi Barce i Reala

08.05.2011 u 12:24

Bionic
Reading

Kao što smo se već uvjerili, bogate povijesti Reala i Barcelone obilježili su i zajednički igrači, kojima se jednakim intenzitetom pljeskalo i na Camp Nouu i na Bernabeuu. Ipak, kada se pogleda sadašnji kadar obaju klubova, postoje neke osobe koje je nezamislivo vidjeti kao članove najvećeg rivala

Netrpeljivost između Barcelone i madridskog Reala odavno je poprimila mitske razmjere. No iako se gledaju preko nišana, kroz povijest je bilo igrača koji su nosili oba dresa. Naravno, ti igrači su onda bili stigmatizirani, no nekako je to išlo. Sjetimo se samo Luisa Figa, kome su navijači Barce bacili svinjsku glavu nakon što je s Realom došao na Camp Nouu. Ali isto tako, neki igrači, ali i treneri, nikad neće zamijeniti dres Barcelone za onaj madridskog Reala i obrnuto.

10. Pique u Realu kao zamjena za Carvalha
Fantastičan branič profinjene nogometne tehnike, ali i dečko bez kućnog odgoja. Već je legendarno njegovo pljuvanje Valencijina predsjednika Cortesa tijekom proslave osvajanja titule svjetskih prvaka. Kako ni prema Realovim igračima i čelnicima nema nimalo više simpatija, bilo bi pravo čudo da postane Carvalhov nasljednik.

9. Iniesta u Realu umjesto Kake
Prije nekoliko sezona Real se raspitivao za Iniestine usluge, ali ubrzo je postalo jasno da omaleni veznjak nema nikakve namjere napuštati Barcelonu, a ponajmanje da bi prešao u redove ljutih rivala. Iako će Kaka na ljeto vjerojatno otići, njegovu je poziciju za sebe već zacementirao njemački reprezentativac Mesut Özil.

8. Casillas u Barceloni umjesto Valdesa
Ovaj je scenarij podjednako nezamisliv u dvije varijante: prva, kao slučaj u kojem se Barcelona odriče Valdesa, te druga, po kojoj Casillas pristaje prijeći u Barcelonu i postati prvi golman katalonske ekipe. Jedina još manje zamisliva varijanta je dolazak Casillasa da bi sjedio na klupi kao zamjena za Valdesa.

7. Guardiola postaje Mourinhov nasljednik na klupi Reala
Ove je sezone Guardiola dao nagovijestiti da je njegov skori odlazak moguć, jer, kako sam kaže, u vrhunskim ekipama trener brzo dosadi igračima i obrnuto. Mourinho je prvi koji će se složiti s tom tezom, ali bilo bi stvarno previše kada bi njegov nasljednik postala Barcelonina igračka i trenerska legenda. Odlazak u Inter puno je realniji.

6. Perez postaje predsjednik Barcelone

Perez kao predsjednik simbolizira sve što u Barceloni preziru – počevši s projektom 'galacticosa', okupljanja planetarnih zvijezda u centralnom španjolskom klubu i gradu. Princip kupovanja najskupljih i najpopularnijih svjetskih igrača, pri tome naglašavajući superiornost Madrida, nešto je čime se ne kupuje dobrodošlica u Barceloni.

5. Raulov povratak u Španjolsku i posljednja sezona u Barceloni
Kada je postalo jasno da Mourinho više ne računa na tu klupsku ikonu, Realov se kapetan zaputio u Njemačku, gdje je u dresu Schalkea odigrao i više nego uspješnu sezonu. Upravo na račun tih dobrih igara i činjenice da joj je potreban iskusni igrač u špici napada, Barca bi mogla dovesti Raula pod uvjetom da se otvori prijelazni rok 1. travnja.

4. Xavi prelazi u madridski Real

Navodno je za sljedeću sezonu Real sve dogovorio s mladom turskom senzacijom Nurijem Sahinom, igračem koji umnogome sliči Xaviju. No čemu dovoditi potencijal kada se može nazvati u Barcelonu i dovesti igrača kakav stvarno nedostaje? No taj se poziv nikada neće dogoditi, jer bi kao odgovor dobili samo grohot.

3. Mourinho sjeda na klupu Barcelone... ikada!
Iz Mourinhove perspektive, Barcelona je klub kao i svaki drugi, a jedini razlog zbog kojeg Portugalac ne bi rado vodio Barcu je činjenica da nastavak svoje karijere vidi u Premiershipu. Što se Barceloninih navijača tiče, stvar je sasvim drugačija. Vjerojatno bi radije uzeli nekog iz kraljevske obitelji kao gradonačelnika nego Mourinha kao trenera.

2. Puyol okončava karijeru u dresu madridskog Reala
Sada već legendarni dugokosi Barcelonin kapetan jedan je od onih igrača čije će fotografije sadašnji Barcelonini navijači pokazivati svojim unucima. Kao simbol srčanosti i borbe za klub, prelazak Puyola u Real jednako je nezamisliv kao i slučaj u kojem navijači i uprava javno priznaju da je Real bolji i superiorniji klub.

1. Stoičkov postaje trener Reala... ikada!
Otpočetka se znalo za koga je rezervirano prvo mjesto. Tijekom igračke karijere, Bugarin je vrlo rado javno isticao mržnju prema Madridu i Realu, a to je jasno ilustrirao kada je tijekom igara za Chicago Fire ošamario dječaka koji je došao gledati trening u dresu Reala. Iako nije vjerojatno da će ikada biti trener voljene Barcelone, u Realu zasigurno neće raditi.