PRVA HNL

Split osigurao Europu, blizu je drugo mjesto

07.05.2011 u 20:57

Bionic
Reading

U utakmicama 28. kola Prve HNL odigranim u subotu Split je na svom stadionu pobijedio Zadar i tako se približio Hajduku na drugom mjestu na tablici. Slaven i Lokomotiva su podijelili bodove, kao i Rijeka i Šibenik te Karlovac i Istra. Bez pobjednika su odigrali i Cibalia i Zagreb

Slaven Belupo – Lokomotiva 2:2 (1:1)
Strijelci: 1:0 Papa (6'), 1:1 Dodo (38'), 2:1 Benko (54'), 2:2 Bule (68'-11m)

U Koprivnici su domaći Slaven Belupo i Lokomotiva podijelili bodove odigravši 2:2. Iako su domaćini dvaput vodili, gosti iz Zagreba uspjeli su svaki put anulirati prednost Slavena te su došli do važnog boda. No za Lokose nije dobro počelo. Već u šestoj minuti Mitrović je ubacio s lijeve strane, a nakon gužve Papa je donio prednost 'farmaceutima'. Nakon početnog šoka gosti iz Zagreba su se konsolidirali pa je tako u 38. minuti Dodo iskoristio neopreznost i uklizao na jednu loptu i donio izjednačenje. Momčad Slavena je u 54. minuti i drugi put na utakmici došla u vodstvo. Njihov najbolji strijelac Benko odlično se snašao u kaznenom prostoru i postigao drugi pogodak za Slaven Belupo. No radost domaćina nije dugo trajala jer je u 68. minuti dosuđen jedanaesterac za Lokomotivu koji je realizirao Bule i tako donio bod svojoj momčadi.

Split – Zadar 3:2 (2:1)
Strijelci: 1:0 Vidić (12'), 2:0 Šimić (18'), 2:1 Santini (19'), 3:1 Rašić (50'), 3:2 Glumac (69')

Najviše pogodaka gledatelji su vidjeli u Parku mladeži gdje je domaći Split pobijedio Zadar i tako došao na samo dva boda od drugoplasiranog Hajduka. Čak pet golova postigli su igrači obiju momčadi, a golijada je krenula vrlo rano. Domaćini su poveli već u 12. minuti kada se Vidić najbolje snašao u gužvi i matirao gostujućeg golmana. Samo šest minuta kasnije Split je poveo sa 2:0. Strijelac je bio Šimić sjajnim udarcem sa 20-ak metara. Već u sljedećem napadu Zadar smanjuje prednost domaćina. Santini je iskoristio zbunjenost splitske obrane i vratio neizvjesnost u utakmicu.

Za novi pogodak moralo se čekati na drugo poluvrijeme, a domaćini su prvi postigli gol. Igrači trenera Katalinića dominirali su cijelo vrijeme pa je u jeku njihovih napada Rašić u 50. minuti uspio povećati prednost Splita. Glumac je u 69. minuti uspio postići novi pogodak za Zadar, no to je bilo tek da se ublaži poraz.

Rijeka – Šibenik 1:1 (0:1)
Strijelci: 0:1 Bačelić-Grgić (38'), 1:1 Budicin (90')

U slaboj utakmici bez prevelikih prilika, Šibenik je iznenadio Rijeku na Kantridi i uzeo bod. A mogli su gosti uzeti i sva tri, no u posljednjim trenucima su prosuli pobjedu. Ono malo prilika što su ih gledatelji vidjeli bilo je većinom djelo gostiju sa Šubičevca, a iz jedne se i izrodio pogodak. U 38. minuti Bačelić-Grgić uspio je svladati golmana Lisjaka. I vodili su gosti sve do samog kraja, no momčad Rijeke je uspjela u samoj završnici doći do boda zahvaljujući golu Budicina u 90. minuti

Karlovac – Istra 1:1 (1:0)
Strijelci: 1:0 Štefančić (42'), 1:1 Alimi (90')

Utakmica koja je obilovala s čak sedam žutih kartona i jednim crvenim, nije bila bogata golovima. Čvrsta i tvrda utakmica završena je remijem. U vodstvo su došli domaćini u 42. minuti zahvaljujući izvrsnom slobodnom udarcu Štefančića sa 20 metara, da bi u samom finišu utakmice Alimi uspio izjednačiti i tako donijeti bod Istri.

Cibalia – Zagreb 2:2 (1:2)
Strijelci: 0:1 Krstanović (29'), 0:2 Abdurahimi (35'), 1:2 Kresinger (42'), 2:2 Radotić (63')

U posljednjoj utakmici 28 kola Cibalia i Zagreb su u Vinkovcima podijelili bodove. Bila je to dobra i sadržajna utakmica u kojoj su gosti imali vodstvo od čak 2:0, no vinkovački sastav se uspio pribrati i do kraja utakmice izjednačiti rezultat. Zagrebaše je u vodstvo doveo Krstanović u 29. minuti kada je sam izigrao cijelu domaću obranu. Šest minuta kasnije Zagreb je već imao vodstvo 2:0. Besrat Abdurahimi je postigao lijep pogodak za 'pjesnike' i tada se činilo da će bodovi otići u Kranjčevićevu. No, Kresinger je u 42. minuti pogotkom vratio nadu domaćinima, da bi Radotić u 63. minuti potpuno Cibaliju vratio u igru i izjednačio na 2:2. Do kraja utakmice bilo je još nekoliko prilika s obje strane, no do promjene rezultata nije došlo.