PORUKA PREDSJEDNIKU

Ćiro Mamiću: Ako sam jedini kandidat, dolazim

07.05.2011 u 15:36

Bionic
Reading

Čim neki trener napusti klupu Dinama, ime Ćire Blaževića se pojavi u kontekstu novog stratega 'plavih'. Tako je i nakon odlaska Vahida Halilhodžića. Iako vodi kinesku olimpijsku reprezentaciju, 'trener svih trenera' naglašava – ja sam dinamovac. Imponira zov Dinama

'Trener svih trenera' ponovno je u sedlu. Kao i uvijek kada se dogodi turbulencija pod maksimirskim tribinama, njegovo se ime pojavi u zraku. Odlazak Vahida Halilhodžića nakon upada Zdravka Mamića u svlačionicu ostavio je pitanje tko bi mogao naslijediti bosanskohercegovačkog stručnjaka.

Legendarni Ćiro se trenutno nalazi u Zagrebu i dobro je upoznat s onime što se u petak dogodilo u Dinamu. Bi li ponovno zasjeo na 'modru' klupu?

'Sine moj, imponira mi kada me se stavlja u kontekst trenera Dinama. No to je iluzija. Pa 80 posto trenera bi željelo postati trenerom Dinama. Bilo bi deplasirano reći da nisam zainteresiran, jer sam dinamovac', kazao je Blažević.

Kako komentirate način na koji je otišao Halilhodžić?

'To da je otišao jer mu je Mamić ušao u svlačionicu je banalno. Pa da se zbog toga odlazi s mjesta trenera, ja bih se već rastao i od supruge. To su normalne stvari. Predsjednik te plaća i normalno da želi ulaziti u svlačionicu ako misli da nešto ne funkcionira kako želi. Mislim da nije otišao zbog toga. Da se razumijemo, meni je žao što je Halilhodžić otišao. Stvarno mi je žao.'

Ali je li zaista normalno da predsjednici ulaze u svlačionicu i 'kroje svoju pravdu'?

'Gledajte, ako predsjednik vidi da momčad ne igra ništa bolje, da nešto ne funkcionira, normalno je da se spusti i kaže što misli. Ipak je on taj koji plaća i trenera i igrače', indikativno je kazao Ćiro koji je želio nešto poručiti navijačima.

'Meni je žao Mamića. Navijači i Bad Blue Boysi bi trebali shvatiti koliko Mamić živi za Dinamo i želi dobro klubu. Koliko puno radi za dobrobit momčadi i kluba.'

No vratimo se na početak. Biste li pristali doći u Dinamo ako bi vas zvali?

'Sine, ja sam ti razmažen. Mene zovu mnogi klubovi. No ako ima pet kandidata, a nisam samo ja kandidat, onda ne želim u taj klub', rekao je mirno Ćiro pa podigao glas.

'Oni bi morali doći na koljenima i moliti me – Ćiro, dođi, spašavaj nas. E, tada bi vidjeli. Ako sam jedini kandidat, onda mogu preuzeti klub', završio je 'trener svih trenera'.