RIGOROZNA UEFA

Mourinho kažnjen s pet utakmica zabrane

06.05.2011 u 17:33

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Uefe kaznila je trenera madridskog Reala Josea Mourinha s pet utakmica zabrane u Ligi prvaka i 50.000 eura zbog optužbe da pomažu Barceloni

UEFA nije imala milosti prema temperamentnom Portugalcu nakon njegovih nedoličnih komentara nakon prve polufinalne utakmice protiv Barcelone, optuživši Uefu da otvoreno gura Katalonce prema finalu Lige prvaka, te ga je odrapila s pet utakmica zabrane u Ligi prvaka i 50.000 eura zbog optužbe da pomažu Barceloni.

Prvu utakmicu kazne Mourinho je već odradio u uzvratu u Barceloni zbog crvenog kartona, a posljednja peta utakmica je uvjetna, tako da, ako ostane u Realu, Madrižani će biti lišeni njegovih usluga u prve tri utakmice Lige prvaka.

Mourinho je otkazao za danas najavljenu novinsku konferenciju, a španjolski mediji navode da će se žaliti, i to Sudu sportske arbitraže.

Osim trenera, Uefa je kaznila i klub Real sa 20.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja gledatelja na Santiago Bernabeu, a branič Pepe je zbog crvenog kartona kažnjen samo jednom utakmicom, pa je kaznu praktički već odslužio.