JOE I HOFFENHEIM U RATU

Šimunić: Klub kaže da sam prestar, muka mi je od toga

05.05.2011 u 11:47

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić, kako stvari stoje, više nije potreban svom Hoffenheimu. Ali ne zbog toga što je slab igrač, već zato što klub smatra da je sa 33 godine prestar

Josip Šimunić napušta Hoffenheim, piše njemački Bild, tvrdeći da to želi direktor kluba Ernst Tanner, a ne trener Marco Pezzaiuoli. Da stvar bude apsurdnija, razlog zašto je Šimunić nepoželjan jesu njegove godine. Naime, on je sa 33 godine prestar.

Bild je porazgovarao sa Šimunićem oko novonastale situacije.

'Jako sam frustriran. Došao sam 2009. u Hoffenheim kako bih nešto napravio. U prvoj nismo uspjeli nešto napraviti, a druga sezona je još gora', kaže hrvatski reprezentativac koji nikako da dobije priliku kod trenera Pezzaiuolija.

'To me strahovito ljuti. Mislim da zaslužujem priliku pokazati što znam, a nisam je dobio. U nastupima za reprezentaciju se moglo vidjeti da sam i dalje dovoljno dobar da igram.'

U klubu su vam kazali da ste prestari.

'Da, rekli su mi da sam prestar za njihov sistem. Stvarno mi je muka od toga. Pitam se bih li trebao u Americi kupiti tablete protiv starenja, ili možda da obojim kosu pa da izgledam mlađe. Što znači uopće biti prestar? Raul ima 33 godine i igra izvrsno za Schalke, Ze Roberto sa 36 godina je izvrstan u HSV-u i nude mu novi ugovor. Jedino u Hoffenheimu nije tako', kazao je Šimunić.

'U mom ugovoru nema klauzule o starosnoj dobi. Nadam se da ću dobiti poštenu šansu kod novog trenera Stanislawskog.'