IDU NA WEMBLEY

United odmarao igrače i deklasirao Schalke

04.05.2011 u 22:36

Bionic
Reading

Manchester United je u stilu velike nogometne institucije uzvrat polufinala Lige prvaka protiv Schalkea odigrao u rezervnom sastavu i novom pobjedom (4:1) se kvalificirao za završni dvoboj na Wembleyju

S obzirom da Manchester United u nedjelju igra ključni dvoboj prvenstva protiv Chelseaja, sir Alex Ferguson je odlučio odmoriti veći dio svog udarnog sastava. Schalke nije momčad za podcjenjivanje, ali Škot je dobro procijenio snagu svojih pričuva koje su lakoćom održale prednost od 2:0 iz Gelsenkirchena.

Nakon pola sata igre mladi Gibson je lijepim dodavanjem Valenciji i golom postavio rezultat 2:0 te tako otklonio i posljednje dileme u ovom ogledu. Vratar Nijemaca Neuer prvi je dvoboj branio briljantno, no danas nije bio na visini i Nijemci nisu imali izgleda. Uspjeli su smanjiti nakon razornog šuta Jurada, ali za prolaz u finale bila su im potrebna još tri gola.

U nastavku nikakvih komplikacija nije bilo, dapače, Anderson je iskoristio lijepe akcije Nanija i Berbatova, zabio dva gola, i tako malo pokvario posljednji dojam Schalkeove europske sezone za pamćenje.

United će se za četvrti naslov europskog prvaka u Londonu boriti protiv Barcelone.

Lijepo dodavanje Gibsona i gol Valencije za 1:0