OSLABILI KRITERIJI

Licencu za Prvu HNL dobilo 19 klubova

04.05.2011 u 15:11

Bionic
Reading

Odjel za licenciranje klubova HNS-a dostavio je Udruzi Prve HNL 3. svibnja službeno izvješće o konačnim odlukama Žalbenog tijela o izdanim licencama klubovima za slijedeće prvenstvo

Licence za Prvu HNL za natjecateljsku godinu 2011./12. dobilo je 19 klubova: uz Dinamo, Hajduk, Inter-Zaprešić, Istru 1961, Lokomotivu, Slaven Belupo, Varaždin i Zagreb koji su licence dobili u prvom stupnju od Komisije, u drugom stupnju od Žalbenog tijela licence su dobili i svi preostali aktualni prvoligaši – Cibalia, Hrvatski Dragovoljac, Karlovac, Osijek, Rijeka, Split, Šibenik i Zadar.

Od 5 drugoligaša koji su zatražili licencu za Prvu HNL dobili su je Dugopolje, Gorica i Lučko dok su Croatia Sesvete i Pomorac zadovoljili uvjete samo za licencu za Drugu HNL.

Prema izdanim licencama Gorica će svoje prvoligaške utakmice morati igrati na stadionu u Zaprešiću, a Lučko na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici.

U žalbenom postupku Cibalia, Dugopolje, Rijeka i Split ispunili su uvjete i za dobivanje licence za nastup u UEFA natjecanjima i pridružili se Dinamu, Hajduku, Inter-Zaprešiću, Istri 1961, Slaven Belupu i Varaždinu koji su te licence dobili u prvom stupnju.

Naravno, dobivene licence su potvrda o ispunjavanju kriterija infrastrukture, administracije i stručnog osoblja, pravnog, financijskog i sportskog, ali klubovi do kraja prvenstva moraju ostvariti i odgovarajući natjecateljski rezultat prema propozicijama natjecanja.

Također, u izvještaju Odjela za licenciranje navodi se da je nekolicina klubova dobila dodatne obveze za poboljšanje uvjeta iz Pravilnika o licenciranju što će nadležna tijela dodatno kontrolirati te mogu opozvati licencu u slučaju neispunjavanja bilo kojeg od uvjeta za licenciranje klubova.