I NADOKNADITI 'MINUS DVA'

Može li Schalke kazniti opuštenost Uniteda?

04.05.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Dvominutni bljesak prošlog utorka u Schalke Areni bio je dovoljan Manchester Unitedu da danas na svom stadionu ima miran uzvrat. Doduše, gosti sigurno ne razmišljaju tako, pa je pitanje kako se utakmica može 'zavrtjeti'

Naime, sir Alex Ferguson, trener Uniteda koji još nije izgubio u knock out fazi ako je slavio u prvoj utakmici, najavio je bitne promjene u momčadi, svjestan da bi se neki igrači (Rooney, Hernandez) mogli dodatno iscrpiti uoči jednako važne utakmice prvenstva koju u nedjelju igraju protiv Chelseaja. Umjesto tog dvojca, Škot će na teren poslati Berbatova i Owena, po svemu sudeći i Scholesa, koji jesu veliki igrači, ali daleko od najboljih dana.

Dakle, Ferguson je uvjeren da mu 0:2 iz prve utakmice jamči odlazak na Wembley 28. svibnja i okršaj s Barcelonom. No mogući okršaj s omraženom mu Barcelonom bit će dodatni motiv i Schalkeovom topniku Raulu, bivšem kapetanu Reala, koji je priželjkivao Barcelonu u finalu. Vjerojatno bi mu teže palo zabiti bivšem klubu.

'Ostalo je još 90 minuta, možda i 120, bit će jako teško, ali sve je moguće. Znamo da nam neće biti dovoljne samo Neuerove obrane, već da moramo nešto učiniti u napadu', smatra Raul, najbolji strijelac europskih natjecanja.

Iako bi svaki, i površni pratitelj nogometa dodijelio Manchesteru ulogu favorita, znamo da Nijemci znaju biti 'crne mačke' Englezima. Naime, United je u dvoboju s Bayernom i dortmundskom Borussijom upisao tek dvije pobjede, uz dva remija i pet poraza. A čak četiri puta ManUtd je ispadao u četvrtfinalu i polufinalu Lige prvaka.

Može li se Unitedu dogoditi da u samo osam dana, od nedjelje do nedjelje, prokocka prvenstvo i Ligu prvaka? Schalke će sigurno dati svoj maksimum, dok će United ući olako.