PET GODINA PAUZE

Norwich City osigurao Premiership

03.05.2011 u 10:08

Bionic
Reading

Nakon pet dugih godina Norwich City ponovno će se natjecati u elitnom razredu engleskog nogometa. Pobjedom nad Portsmouthom u 45. kolu Championshipa klub je osigurao drugo mjesto i ulazak u Premiership

Nogometaši Norwich Cityja osigurali su plasman u elitni razred engleskog nogometa nakon što su u susretu 45. kola Championshipa na gostovanju pobijedili Portsmouth 1:0. Gol odluke zabio je Jackson u 50. minuti.

Kolo prije kraja prvenstva Norwich se nalazi na drugom mjestu sa 83 boda, četiri više od Cardifa koji je kod kuće doživio neočekivan poraz od Middlesbrougha 0:3. Plasman u Premiership još ranije je osigurao Queens Park Rangers koji ima 88 bodova.

Norwich City je posljednji put igrao u Premiershipu 2005. godine, a u svojoj riznici trofeja ima dva naslova pobjednika Liga kupa iz 1962. i 1985. godine

Još jedna momčad izborit će plasman u 'elitno društvo' nakon doigravanja u kojem sudjeluju klubovi koji u zauzeli od trećeg do šestog mjesta. Trenutačno te pozicije drže Cardiff, Swansea, Reading i Nottingham Forest.