DINAMO SLAŽE PUZZLE

Maksimirski kolodvor: Tko dolazi a tko odlazi

03.05.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Tko odlazi, a tko dolazi u redove hrvatskog prvaka? Mnogo je nagađanja o odlascima, spominju se i najvažnija imena ovosezonske momčadi Vahida Halilhodžića, no znana nogometna imena na popisu su i želja čelnika Dinama

Do kraja sezone ostalo je još gotovo mjesec dana i kadrovska križaljka u Maksimiru za iduću sezonu još je u gustoj magli. Ipak, kako se približava ljeto, spominje se sve više imena i rastu kombinacije u sastavljanju momčadi koja bi trebala biti konkurentna za Ligu prvaka.

Ne dogodi li se nešto neplanirano, Dinamo bi u novi žrvanj europskih kvalifikacija mogao ući s praznom rubrikom odlasci, no ne prođu li među elitu, neki igrači će napustiti klub. Na njihova mjesta, naravno, doći će drugi. Nudimo pregled najspominjanijih imena.

MOGUĆI DOLASCI

Josip Šimunić
Nije posve jasno zašto Dinamo nije objeručke skočio prema Šimuniću. Tonel, Bišćan i Cufre su sjajni braniči, ali Joe bi čitavoj toj priči donio novu sigurnost. Jedan karton ili ozljeda ne bi utjecali na snagu zadnjeg reda i Vaha bi imao više prostora za manevar. Ipak, komunikacija na ovom potezu tinja i nije neizvedivo da Šimunić, unatoč početnom hladnom prijemu, ipak pred kraj karijere obuče i Dinamov dres. Ako neće tražiti prevelika primanja.

Mate Bilić
Beqiraj svoj posao u špici obavlja vrlo dobro, ali tu liniju treba ojačati. Mate Bilić je lani u Primeri dokazao klasu, ali ove sezone je ispao iz prvog plana i zabio je tek jedan gol u kupu. Hajdukov izdanak je na Dinamovom ciljniku, ali ugovor s Gijonom traje mu još dvije godine i nije pretjerano realno očekivati da Dinamo može ući u takvu vrstu posla.

Jerko Leko
Purger koji je iz svog kluba otišao prije devet godina također tijekom ljeta neće biti slobodan igrač, ali je ipak ovaj posao ipak moguć. Leko često zna reći kako bi se želio vratiti, ali trenutno mu je u Izmiru (Bucaspor) lijepo i ipak je izglednije da će u Turskoj odraditi i drugu godinu ugovora.

Saša Papac
Tvrdoglavi Mostarac, koji je hladno odbio Ćirin poziv u jeku najveće euforije BiH nogometa, uskoro će upisati 200. nastup za Rangerse i branič s takvom reputacijom Dinamu bi bio zlata vrijedan. Intenzitet pregovora uvelike će ovisiti i o raspletu situacije oko Cufrea i Šimunića.

Emir Spahić
Dubrovčanin, kapetan BiH, apsolutno nemoguća misija. Lani je njegov Montpellier od Arsenala tražio 25 milijuna eura odštete i tako mu zatvorio vrata već dogovorenog posla iz snova, a i ovoga ljeta se spominju engleske opcije kraj kojih Dinamo neće niti ulaziti u posao.


MOGUĆI ODLASCI
Sammir
Najizgledniji kandidat za odlazak je brazilski veznjak koji je u plavom dresu proveo posljednjih 5,5 godina. Ne skriva da želi nov izazov u vidu jače lige i klub će ga pustiti ukoliko dođe dovoljno jaka financijska ponuda. Vjerojatno će ostati dok će Dinamo igrati u kvalifikacijama (ili skupinama) Lige prvaka, nakon čega diže sidro.

Šime Vrsaljko
Mladi zadarski bek kotirao je kao možda i najblistaviji tržišni eksponat u maksimirskoj kupoprodaji, ali ozljeda trbušnog zida odnijela mu je veći dio polusezone. Vaha spremnog Šimu čeka kao ozebao sunce, a obzirom na pad minutaže (i cijene) ovoga proljeća, mogućnost da se Vrsaljko dulje zadrži u Zagrebu je porasla.

Leandro Cufre
Leo, kako ga suigrači zovu, jedan je od najpopularnijih ljudi u svlačionici, a osim dobrog duha i krutog profesionalizma donosi i mirnoću na svim pozicijama u obrani. Za njega na lijevom beku prave alternative nema i za Dinamove europske ambicije je vrlo zabrinjavajuća činjenica što Cufre još nije produljio ugovor koji mu istječe ovoga ljeta. Njega bi bilo krajnje pametno zadržati.

Milan Badelj
Dinamovo dijete iz Gajnica također ne bi imalo ništa protiv odlaska, ali braća Mamić znaju da bi u slučaju prodaje Sammira i Badelja u istom razdoblju vjerojatno ostali i bez trenera. Za Mikija ima prilično ozbiljnih ponuda, ali malo je izgledno da će tako brzo napustiti momčad.

Ante Rukavina
Hitri Šibenčanin je uz Halilhodžića prošao put od zvijezde do trnja i teško će si dozvoliti još jednu sezonu u kojoj će 'svaka minuta biti dragocjena'. Uostalom, pri vrhu je popisa najplaćenijih igrača, a uprave takve ne vole gledati na klupi. Dobije li određene garancije, mogao bi ostati, u protivnom iduću jesen bi lako mogao dočekati u Španjolskoj.

Andrej Kramarić
Plavi devet nikada nije imao manju minutažu. Čak je i Andesron Costa igrao više, Kramariću već serija Dinamovih trenera ne vjeruje pretjerano. Dečko šuti i radi, a kampanju vodi otac koji bi mogao imati ključnu riječ i tijekom ljeta. Ako se Dinamo bude pojačavao na poziciji napadača, Andrej bi mogao sreću potražiti izvan rodnog grada. Najuporniji je ambiciozni Maribor.