SUDE NA ŠTETU UNITEDA

Ferguson: Suci će naslov darovati Chelseaju

02.05.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Sir Alex Ferguson, koji vodi Manchester United, počeo je pripremati teren za nedjeljni okršaj protiv Chelseaja, u kojem bi se moglo rasplesti ovogodišnje prvenstvo

Iako je Manchester United prije nekoliko tjedana imao posve komotnu situaciju u prvenstvu, rasplet u Premeirshipu očito ne ide na ruku sir Alexu Fergusonu i njegovu Unitedu. U nedjelju su posve zasluženo izgubili od Arsenala, što je Chelsea pobjedom nad Tottenhamom iskoristio za dolazak na samo tri boda minusa. Taj poraz od 'topnika' teško je pao Fergusonu, koji je u stilu Josea Moruinha 'raspalio' po sucima. Škot je razvio teoriju sudačke zavjere, kojima je jedini zadatak oštetiti United u velikim utakmicama. Tako se Chelsea uključio u borbu za vrh, a sljedeće nedjelje ima priliku i posve se bodovno izjednačiti pobijedi li baš na Unitedovu Old Trafordu.

Trener Uniteda smatra da to ne bi bio slučaj da je u 87. minuti dosuđen penal zbog starta Gaela Clichyja nad Michaleom Owenom.

'Chelsea sada ima velike šanse potpuno se vratiti u igru. Sve odluke su otišle u njihovu korist, a nama se to nikada ne događa. U  subotu su pobijedili nakon dva sumnjiva gola, dok smo mi poraženi jer nam nisu svirali jedanaesterac nad Owenom. U velikim utakmicama suci ne žele vidjeti ono što je očigledno kad smo mi u pitanju', rekao je Ferguson.

Međutim, Škot je zaboravio da je u prvom dijelu sudac napravio još veći previd, ne dosudivši kazneni udarac za domaćina nakon Vidićeva igranja rukom, zbog čega je srpski reprezentatvivac morao dobiti i crveni karton.

'Vidio sam i taj incident, ali Nemanjino igranje rukom je bilo jako teško vidjeti, jedino se Van Persie bunio. Kod starta Clichyja nema dileme, svi smo vidjeli da je to penal, on je digao ruke iz očaja. Ipak, navijači će biti spremni za Chelsea, kao i mi, sjećamo se što se prošle godine dogodilo na Old Trafordu i to nas malo brine', zaključio je Ferguson.