RAMSEY PRESUDIO

Arsenal srušio ManU i spasio prvenstvo

01.05.2011 u 17:05

Bionic
Reading

U 35. kolu engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je na Emiratesu svladao Manchester United sa 1:0 te je tako zakuhao utrku za prvaka

Po 164. put su se u Premiershipu susreli Arsenal i Manchester United, a 'topnici' su upisali 58. pobjedu (ManU ima 67). Ovim trijumfom domaćina zakomplicirala se situacija u prvenstvu.

ManU više nema tako ugodnu prednost tri kola prije kraja. 'Crveni vragovi' doduše vode ispred Chelseaja s tri boda (73-70), ali te dvije momčadi igraju u sljedećem kolu (Old Trafford). Arsenal teško da se može umiješati u utrku za naslov, iako je sada smanjio razliku na šest bodova u odnosu na Fergusonovu družinu.

Što se tiče utakmice, domaćin je bolje ušao u susret. Gosti su prepustili inicijativu Wengerovim klincima koji je u prvom dijelu nisu uspjeli realizirati. Arsenal je u 32. minuti bio i oštećen, kada je Vidić dignutom rukom skinuo loptu s glave Van Persieja, ali sudac se nije oglasio i pokazao na bijelu točku, a srpski reprezentativac je tako izbjegao i isključenje.

U nastavku se probudio i Manchester, ali do pogotka je ipak došao bolji Arsenal. Van Persie je u 56. minuti na 14 metara pronašao Ramseyja koji je preciznim udarcem svladao Van der Sara.

Do kraja susreta gledali smo otvorenu utakmicu u kojoj su se redali napadi s obje strane, ali pogodaka više nije bilo. Manchesterovi igrači su u dvije situacije pokušali i iznuditi jedanaesterac, ali sudac se nije oglasio.

Spomenimo da su u nedjelju Birmingham i Wolverhampton igrali 1:1, Liverpool je sa 3:0 sredio Newcastle., a Manchester City je s 2:1 bio bolji od West Hama.