NOVA OPCIJA

Šimunić u Dinamo dolazi na posudbu?

30.04.2011 u 09:49

Bionic
Reading

Hoće li Josip Šimunić biti novi 'kapitalac' u Hrvatskoj nogometnoj ligi? U Dinamu su priznali kako koketiraju s hrvatskim reprezentativcem, a u Hajduku digli ruke od tog Hoffenheimova braniča

Josip Šimunić već je nekoliko puta ponovio kako bi karijeru volio nastaviti na terenima Prve HNL, bilo u Dinamu ili bilo u Hajduku. Pri tome je dodao da je spreman drastično smanjiti svoje financijske zahtjeve.

I dok su 'modri' i 'bili' u prvi trenutak izgledali nezainteresirano, u Maksimirskoj 128 su uskoro promijenili mišljenje.

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić priznao je, nakon ozljede kapetana Igora Bišćana, kontakte s hrvatskim reprezentativcem.

Nije poznato koliko su pregovori uznapredovali, ni za koliko bi Šimunić pristao smanjiti svoju godišnju plaću koju ima u Hoffenheimu (dva i pol milijuna eura).

U hrvatskom prvaku su svjesni i da bi tri puta manji iznos od onoga što Šimunić dobiva od bundesligaša sada bio preveliko opterećenje za klupsku blagajnu pa se sve više spominje posudba.

Naravno, u takvoj opciji treba zadovoljiti sve tri strane (Hoffenheim, Dinamo i Šimunić) što neće biti nimalo lako, jer 33-godišnji stoper uz to ima ponude i drugih europskih klubova.