KAKAV KOMPLIMENT NEUERU

Ferguson: Ovakvog golmana još nisam vidio

27.04.2011 u 14:24

Bionic
Reading

Manchester United u Gelsenkirchenu je svladao Schalke sa 2:0 i već praktički osigurao finale Lige prvaka na Wembleyju, ali najiskusniji trener današnjice sir Alex Ferguson u Schalkeu je vidio najboljeg golmana koji se suprotstavio njegovoj momčadi

S obzirom na to da je Ferguson na klupi Uniteda od davne 1986, vratar Schalkea Manuel Neuer dobio je upravo nevjerojatan kompliment.

'U svom mandatu na klupi ovo još nisam vidio. Ovo je najbolja predstava golmana protiv Manchestera koju pamtim. Bilo je odličnih, ali ovo je bilo čudesno', rekao je Ferguson koji je nakon dvoboja ušetao na travnjak i osobno čestitao sjajnom Neueru.

Nijemac je, prema brojanju engleskih medija, zaustavio 13 izglednih prilika prije nego što je primio prvi gol na utakmici. Predstava za pamćenje.

'On je golem momak koji sjajno vlada prostorom. Ako mislite ubacivati visoke lopte prema njemu, samo gubite vrijeme. Općenito, on je fantastičan vratar', nije prestajao sipati komplimente oduševljeni Škot.

Neuer će, najavljeno je, ovoga ljeta Schalkeov dres zamijeniti Bayernovim.

Svi se pitaju planira li sir Alex ući u borbu za njegove usluge.

'Nećemo, jer je već svima jasno da je njegova iduća stanica München. Ali tamo će doći s deklariranim obožavateljima iz Manchestera', dao je naznačiti iskusni strateg to da ostaje pri svom planu - ovoga ljeta Van der Saara, koji odlazi u mirovinu, zamijeni mladim Španjolcem De Geom iz Atletica.